Geri Dönüşün İlk Sinyalleri Geldi! - Son Dakika
Teknoloji

Geri Dönüşün İlk Sinyalleri Geldi!

Geri Dönüşün İlk Sinyalleri Geldi!

Blackberry'nin adeta "gömdüğü" işletim sistemi, gelişmelere bakılırsa, ilginç bir geri dönüşe imza atabilir!

11.10.2016 10:35

1999'da ilk cihazını yapan Blackberry, Apple ve Samsung gibi akıllı telefon sektörünün devleriyle rekabet etmekte zorlanmıştı. Bu yıl yenilgiyi kabul eden şirket, artık Blackberry işletim sistemine sahip yeni telefonlar yapmayacağını, "yazılım üzerine" yoğunlaşacağını açıklamıştı.

Çoğu insan gibi biz de bu "ucu açık" sözlerin, şirketin Android için yazılım üreteceği anlamına geldiğini düşündük, DTEK 50 modelinde olduğu gibi... Ama görünüşe bakılırsa şirket eski işletim sistemi Blackberry 10'u da lisanslamayı düşünüyor.

Blackberry satış uzmanı Alex Thurber'in yaptığı açıklamaşu şekilde:  "Blackberry 10 işletim sistemini desteklemeye devam edeceğiz. Bazı şirketler telefonları için işletim sistemimizi lisanslamak konusunda bizle görüştüler. Eğer geleceğini parlak görürsek, üçüncü bir üretici ile birlikte çalışırız. Ama kesin bir şey söyleyemiyoruz."

Blackberry ayrıca ileride olabilecek lisans anlaşmaları için bazı kriterlerden de bahsetti:  "Kiminle çalıştığımıza çok dikkat ediyoruz. Olabildiğince pozitif olmaya çalışıyoruz; sözleşmeler uzun ve detaylı ve işin her aşamasında dikkatli olmak zorundayız. Üretimin her aşamasında neler olduğunu biliyoruz ve doğru anlarda donanımımızı aşılamaya devam edeceğiz."

Blackberry yazılımını taşıyacak donanımı üretecek markalarla anlaşabilecek mi, ilerleyen günlerde göreceğiz. Ancak bu anlaşmalar gerçek olursa, Blackberry işletim sistemini, farklı markalar taşıyan yeni telefonlarda görmemiz işten bile olmayacak...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Geri Dönüşün İlk Sinyalleri Geldi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement