Genç Maker, Akıllı Priz Projesi ile İş Dünyasına Örnek Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Genç Maker, Akıllı Priz Projesi ile İş Dünyasına Örnek Oldu

Genç Maker, Akıllı Priz Projesi ile İş Dünyasına Örnek Oldu

Yaratıcı ve üretici genç nesile güzel bir örnek olan Maker Kaan Göksal, kendi tasarımı olan Akıllı Priz projesi ile büyük ilgi topladı.

14.11.2014 09:48

Yaratıcı ve üretici genç nesile güzel bir örnek olan Maker Kaan Göksal, kendi tasarımı olan Akıllı Priz projesi ile büyük ilgi topladı.

Türkiye'nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin ikinci günü hareketli geçti. Zirvenin ikinci gününde açılış konuşmasını Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş gerçekleştirdi.

Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, bugün 25 yaşına kadar olan kuşağın internet ve teknolojiyle olan ilişkisinden dolayı "mobil nesil" olarak adlandırıldığını ifade etti. Kulabaş, doğdukları günden bu yana hayatlarında internet olan, bilim ve teknolojiyle barışık bu kuşağın 2023 yılına gelindiğinde 84 milyonluk nüfusumuzun yüzde 21'ini oluşturarak çoğunluk haline geleceğini vurguladı.

Kulabaş, konuşması sırasında genç bir Maker'ı sahneye davet etti. 17 yaşındaki Kaan Göksal adındaki Robert College son sınıf öğrencisi genç, iş dünyasından katılımcılara hem "Maker Hareketi" hakkında bilgi verdi hem de kendi üretimlerinden örnekler gösterdi.

Aynı zamanda Geleceği Yazanlar programının üyesi olan genç mucit konuşmasında şunları söyledi: "Maker kültürü yaratıcılığı inovasyou üretmeyi teşvik eden bir kültür. Artık yaratıcılık ve teknoloji birleşti. Eskiden yoğurt kabından saksı yaparken şimdi bunları 3 boyutlu yazıcılarda basmaya başladık. Yaptığım ürünlerden biri de bir 3D yazıcı. Bu yazıcıyı bir başka 3D yazıcıda bastırdığım parçalarla yaptım."

Kaan Göksal'ın ürettiği bir başka ürün de elektrikten tasarruf etmeyi sağlayan "Akıllı Priz". Makineler arası iletişim (M2M) teknolojisiyle çalışan bu priz, elektrik tüketimi fiyatlarının kullanım saatine göre değişiklik göstermesi nedeniyle kullanıcıya avantaj sağlıyor. Örneğin bulaşık makinesini Akıllı Priz'e taktığınızda, çalıştırdığınız saatin elektrik fiyatlandırması açısından en uygun saat olup olmadığını tespit ederek cep telefonunuza bir bilgilendirme gönderiliyor.

The post Genç Maker, Akıllı Priz Projesi ile İş Dünyasına Örnek Oldu appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Genç Maker, Akıllı Priz Projesi ile İş Dünyasına Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement