Flipboard, Yeni iPhone Uygulaması - Son Dakika
Teknoloji

Flipboard, Yeni iPhone Uygulaması

Flipboard, Yeni iPhone Uygulaması

Uygulama, tüm internet ortamını tek ekranda ve kaliteli görsellerle, kullanıcıların hizmetine sunuyor.

02.01.2012 19:54  Güncelleme: 21:45

Sizler için bu hafta yazımızda yeni bir iPhone uygulamasını inceledik.

Uygulama, tüm internet ortamını tek ekranda ve kaliteli görsellerle, kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri otomatik olarak üzerinde tanımlı geliyor. Görsellerinin öne çıkması sayesinde, haber akışları kullanıcılarına okuma keyfi veriyor.

Ayarlar sekmesinde takip etmek istediğiniz kategorileri ana sayfaya ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede takip etmek istediğiniz alanları görselleriyle ana ekranda görebiliyorsunuz.

Düzenlemeleri ana ekranda gerçekleştirebildiğiniz gibi sık kullanılanlar sekmesinde de gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu alanda eklemek istediğiniz kategorileri size uygulama kendisi sağlıyor. Bu kısımın en kötü özelliği ise sık kullanılanlara, uygulamanın içerisindeki siteleri ekleyebiliyorsunuz. Sizin takip ettiğiniz web sayfalarnı rss'leri maalesef ekleyemiyorsunuz.

Uygulama üzerinde kendinize ait Facebook ve Twitter gibi hesaplarınıza otomatik login olabiliyorsunuz. Bunların dışında Flipboard bazı sosyal sitelere girilmesine imkan sağlıyor. Google Reader, Linkedln, Instagram, Filckr, Tumblr ve 500px.

Flipboard genel itibari ile görseli ön plana çıkartıp, okumada keyif getirmeyi amaçlamış gibi gözüküyor. Örneğin twitter'da görseli öne çıkarılmış haber ve tweetleri zeminde göstererek okumanıza imkan sağlıyor.

Twitter üzerinde diğer paylaşımları ise en fazla 3 tweet'i bir ekranda göstererek, görüntü kirliliğini engelliyor.

Aynı görsel takibi facebook'da yapma imkanı sağlıyor.

Uygulama mantık olarak twitter takip merkezli olarak çalışıyor. Ana Sayfada ve diğer alanda takip edilen haberleri daha önceden belirlenmiş olan yurt dışı kaynaklı haber merkezlerinin resmi twitter hesapları üzerinden sağlıyor.

Uygulamanın bir kaç noktada sorunları mevcut.

Haber takiplerinin tamamı yurt dışı kaynaklı.

Takip edilen kişisel siteler eklenemiyor.

Uygulama da dil seçeneği mevcut değil.

Bazı türkçe karakterlerde fontlar hata veriyor.

Flipborad uygulaması, Appstore'da ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuş durumda. Kullanılışı ve sosya medya takibi noktasında çok başarılı. Twitter vb sosyal sitelerini sürekli takip ediyorsanız, bunları birde Flipboard üzerinde test etmenizi tavsiye ederiz.

Teknolojimix

Kaynak: Diğer

Son Dakika Teknoloji Flipboard, Yeni iPhone Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement