Facebook ve Gmail'e Ne Oldu? - Son Dakika
Teknoloji

Facebook ve Gmail'e Ne Oldu?

Facebook ve Gmail\'e Ne Oldu?

Dün kullanıcılar en popüler sitelerden ikisi olan Google ve Facebook'a erişmekte sorunlar yaşadı.

12.12.2012 08:00  Güncelleme: 09:08

Dün kullanıcılar en popüler sitelerden ikisi olan Google ve Facebook'a erişmekte sorunlar yaşadı. Peki sorunun sebebi neydi?

Dün yani 10 Aralık 2012 tarihinde internet dünyasının en popüler 2 sitesi problemler yaşadı. Önce TSİ gündüz saatlerinde Google'a erişimde problemler yaşandı. Özellikle Gmail ve Google Drive servislerini etkileyen sorun sebebiyle bazı kullanıcılar 30 dakika boyunca bu servislere erişemedi.

Akşam saatlerinde ise bu kez Facebook sorun yaşamaya başladı. Bazı kullanıcıları etkileyen sorun, zaman zaman 15-20 dakika boyunca Facebook'a erişmeye engel oldu. TSİ ile 19: 00 ile 01: 00 arasında birkaç kez sorun tekrarlandı.

Google'ın yaşadığı problemle ilgili olarak Anonymous grubu Twitter üzerinden bir açıklama yaptı ve Google'a saldırdıklarını bildirdi. Fakat Google sözcüsü, sistemde bir problem meydana geldiğini ve bunun kısa sürede çözüldüğünü belirtirken saldırı söylentilerine cevap vermedi.

Facebook ise sorunun kendileri tarafından yaşanan bir değişiklikten kaynaklandığını açıkladı. DNS altyapısında bazı değişiklikler yaptıklarını duyuran firma, bu değişikliğin bazı kullanıcılara sorun yaşattığını fark ettiklerini dile getirdi. Facebook'tan verilen bilgiye göre sorun tümüyle çözüldü ve kullanıcıların hepsi siteye sorunsuz girebiliyor.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Facebook ve Gmail'e Ne Oldu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement