Facebook'un 1 Haftada 3.1 Milyar $'ı Buhar Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Facebook'un 1 Haftada 3.1 Milyar $'ı Buhar Oldu

Facebook\'un 1 Haftada 3.1 Milyar $\'ı Buhar Oldu

Teknoloji devi Facebook, bu hafta borsada büyük bir düşüş yaşadı.

30.03.2014 10:03
-

Facebook'un 29 yaşındaki kurucusu Mark Zuckerberg, bankacılık ve teknoloji hisselerinde yaşanan büyük düşüş sonrası bir haftada 3.1 milyar dolar kaybetti. Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, sanal gerçeklik teknolojileri üreten Oculus VR'yi aldıktan sonra borsada büyük düşüşe geçti. Şirketin hisselerinin haftalık kaybı yüzde 11'i buldu. Değeri de 27 milyar dolara geriledi.


Rusya krizi etkiledi


ABD'de yatırımcıların Fed'in tahvil alımlarını azaltımı takvimi ve Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi sonucu tedirginleşmesi Facebook hisselerinin düşmesinde önemli gerekçeler olarak gösteriliyor. Ayrıca Facebook'un ilk çeyrek bilançosunun da zayıf gelmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta ABD'de teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq 100'de yüzde 2.2 düşüş yaşandı. S&P 500 endeksi de yüzde 0.5 kayıp yaşadı.


Google da kaybetti


Serveti önemli ölçüde eriyenler sadece Mark Zuckerberg'in dışında Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page de var. İkilinin toplam kayıpları 3 milyar doları buldu. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un da serveti 1. 9 milyar dolar eridi.


Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Facebook'un 1 Haftada 3.1 Milyar $'ı Buhar Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement