Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda Yangın ve Kurtarma Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı - Son Dakika
Teknoloji

Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda Yangın ve Kurtarma Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda gerçekleştirilen ateşli yangın ve kurtarma tatbikatı başarıyla tamamlandı. Tatbikatta, özel tasarlanmış bir eğitim uçağı kullanılarak çeşitli tipteki yangınlara nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterildi. Tatbikata, çeşitli kurum ve ekipler de katıldı ve senaryo gereği uçak düşmesi ve yangın çıkması durumunda kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Tatbikatın sonunda yangın kontrol altına alındı ve yaralılar hastaneye sevk edildi.

07.11.2023 17:04  Güncelleme: 17:18

ERZİNCAN Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda, 155 yolcu, 6 mürettebatın bulunduğu uçakta meydana gelen yangına müdahale tatbikatı gerçeği aratmadı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda uçak kazası tatbikatı düzenlendi. Havalimanı Müdürlüğü Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) personeli, UMKE, AFAD, 112, JAK, itfaiye ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin katıldığı tatbikat DHMİ'ye ait Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisinde özel tasarlanmış Boeing 737-800 tipi eğitim uçağında gerçekleştirildi. Senaryo gereği; içerisinde 155 yolcu, 6 mürettebatın bulunduğu uçağın sağ motorda iniş sırasında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler yangını söndürerek kurtarma çalışması yaparken, sağlık ekipleri uçaktakı yaralıları başarıyla çıkardı.(DHA)

Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı\'nda Yangın ve Kurtarma Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda Yangın ve Kurtarma Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement