En Akıllı Modellerin Türkiye Satış Fiyatları - Son Dakika
Teknoloji

En Akıllı Modellerin Türkiye Satış Fiyatları

En Akıllı Modellerin Türkiye Satış Fiyatları

Akıllı telefon üreticilerinin en iddialı modellerini karşı karşıya getirdik.

02.12.2013 16:30

Hasan Genç - - 2013 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde akıllı telefon pazarındaki hareketlilik devam ediyor.

Daha hızlı işlemcilerle yüksek performans, daha büyük ve yüksek çözünürlükteki ekranlarla daha iyi görüntü sunan markalar arasındaki rekabet önümüzdeki yıl da hız kesmeyecek gibi görünüyor.

Sony, 2013 yılında 2 kez amiral gemisi model duyurarak dikkatleri üzerine çekti. Sony, su ve toz geçirmezlik özelliği ile öne çıkan modeli Xperia Z'den sonra 20.7 megapiksellik kamerası ile dikkat çeken Xperia Z1 modelini Berlin IFA'da duyurdu.

HTC, 2013 yılının en iyi akıllı telefon modelleri arasında gösterilen alüminyum yekpare kasaya sahip modeli HTC One'a olan inancını HTC One Mini ve HTC One Max modellerini piyasaya sunarak gösterdi.

Microsoft'un satın aldığı Nokia, piyasaya sunduğu 40.1 megapiksel kameraya sahip Lumia 1020 modeli ile Windows Phone'un en güçlü temsilcisi olmaya devam edeceğini gösterdi.

Güney Koreli teknoloji devi LG, yüksek performans ve uygun fiyatı buluşturmayı hedeflediği yeni amiral gemisi modeli LG G2'yi piyasaya sundu.

Akıllı telefon pazarının liderliğini Apple'dan alan Samsung'un 2013 yılındaki amiral gemisi Galaxy S4, sahip olduğu 9 sensörü ile dikkat çekmeyi başardı.

Akıllı telefon pazarına ilham veren Apple'ın en yeni ve en iddialı modeli olan iPhone 5S, parmak izi okuyucusu (Touch ID), iOS 7 işletim sistemi ve 64 bit işlemci mimarisi ile rakiplerine gözdağı verdi.

Fiyat aralığı büyüdü

Daha önce iPhone dışındaki modeller için psikolojik sınırın 2000 lira olduğunu görüyorduk. Bu sınırı ilk aşan marka Sony oldu. Türkiye'de online satışa başlayan Apple'ın 16 GB'lık iPhone 5S'i 2016 TL peşin fiyata satışa çıkarken, Sony Xperia Z1'nin fiyatı 2199 TL oldu.

Türkiye satışa sunulan amiral gemisi modellerin fiyatları 1599-2199 TL aralığında sıralanıyor.

Aşağıdaki tabloda 6 markaya ait Türkiye'de satışa sunulan amiral gemisi modellerinin fiyatlarını görebilirsiniz.

Grey market ve spot mağaza fiyatları dikkate alınmamıştır. Sadece markalar tarafından açıklanan resmi fiyatlara yer verilmiştir.

Bu 6 amiral gemisi model TeknoKulis test merkezine de konuk oldu. Detaylı inceleme sayfalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Apple iPhone 5S incelemesi

Sony Xperia Z1 incelemesi

LG G2 incelemesi

Nokia Lumia 1020 İncelemesi

HTC One incelemesi

Samsung Galaxy S4 incelemesi

Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji En Akıllı Modellerin Türkiye Satış Fiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement