Disney, Lucasarts'ı Kapattı, Ama Yeni Star Wars Oyunları Yolda - Son Dakika
Teknoloji

Disney, Lucasarts'ı Kapattı, Ama Yeni Star Wars Oyunları Yolda

Disney, Lucasarts\'ı Kapattı, Ama Yeni Star Wars Oyunları Yolda

Oyun dünyasından bir efsane isim daha kaydı.

04.04.2013 13:00

Mahmut Saral - - Lucas ile alakalı son dönemde iki büyük gelişme yaşandı. Bunlardan ilki, birkaç ay önce Disney'in George Lucas ile anlaşma yaparak Lucas Film'i, Star Wars serisini ve oyun departmanını satın almasıydı. İkinci gelişme ise, geçtiğimiz gün yaşandı ve Disney, LucasArts'ı kapattığını duyurdu.

Disney'den yapılan açıklamada, oyun dünyasındaki pozisyon değerlendirildikten sonra böyle bir kararın alındığı ve bu aşamadan sonra Star Wars markasının, Disney Interactive ve diğer üçüncü parti oyun geliştiricilerine lisanslanarak yeni oyunlar halinde kullanıcıların karşısına çıkmaya devam edeceği söylenildi.

Bu arada, LucasArts'ta çalışan 150 kadar personelin işine son verilirken, gelişim süreci bir süredir devam eden Star Wars 1313 ve First Assault gibi oyunların çalışmaları ise, şimdilik donduruldu, ama iptal edilmedi. Anlayacağınız, lisans anlaşmalarının ardından farklı oyun geliştiriclerinin elinde bu oyunların gelişim süreci devam edecek.

Görünüşe göre Disney, artık Star Wars markasının sadece sinema kısmıyla ilgilenmek istiyor. Geriye kalan her şeyi (kitap, oyun, çizgi roman, figür vs...) de lisans satışları gerçekleştirerek "tamamen" başka firmalara devretme peşinde. Böylece hem zaman kazanacak, hem masraf yapmayacak, hem de cebine para girecek. Birçok proje böyle yürütülüyordu zaten şimdiye kadar. Eh, LucasArts markasının artık olmayacak olması da işin en kötü tarafı tabii, orası ayrı...

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Disney, Lucasarts'ı Kapattı, Ama Yeni Star Wars Oyunları Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement