Çin, en yenilikçi 10 ülke arasında yer aldı - Son Dakika
Teknoloji

Çin, en yenilikçi 10 ülke arasında yer aldı

Çin, en yenilikçi 10 ülke arasında yer aldı

Çin Kalkınma Bilim ve Teknoloji Akademisi'nin açıkladığı son küresel inovasyon sıralamasına göre Çin, en yenilikçi 10 ülke arasında yer aldı. Çin, 2022'ye göre üç basamak yükselerek 10. sıraya yerleşti ve ilk 15'e giren tek gelişmekte olan ülke oldu. Küresel inovasyon coğrafyasında Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa'nın liderliklerini sürdürdüğü belirtildi.

22.11.2023 13:36

BEİJİNG, 22 Kasım (Xinhua) -- Çin Kalkınma Bilim ve Teknoloji Akademisi'nin açıkladığı son küresel inovasyon sıralamasına göre Çin, en yenilikçi 10 ülke arasında yer aldı.

Sıralama raporunu Salı günü yayımlayan akademi, küresel araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) yatırımlarının yüzde 95'inden fazlasına ve küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yüzde 85'inden fazlasına sahip 40 ülkenin inovasyon kapasitelerinin incelendiğini kaydetti.

Rapora göre Çin, 2022'ye göre üç basamak yükselerek 10. sıraya yerleşti ve ilk 15'e giren tek gelişmekte olan ülke oldu.

Küresel inovasyon coğrafyasındaysa fazla bir değişiklik olmadı. Raporda bölge olarak Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa'nın küresel inovasyonda liderliklerini sürdürdüğü, ancak doğuya doğru inovasyon kaymasının güçlendiği dile getirildi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Teknoloji Çin, en yenilikçi 10 ülke arasında yer aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement