Çin'de Xbox One Satışına İzin Verildi - Son Dakika
Teknoloji

Çin'de Xbox One Satışına İzin Verildi

Çin\'de Xbox One Satışına İzin Verildi

Çinli konsol oyuncuları sonunda Xbox One cihazlarına kavuşacaklar çünkü Çin Hükumeti Xbox One'ın ithalini serbest bıraktı.

22.08.2014 23:11  Güncelleme: 00:16

Çinli konsol oyuncuları sonunda Xbox One cihazlarına kavuşacaklar çünkü Çin hükümeti Xbox One'ın ithalini serbest bıraktı.

Ama tabii bahsettiğimiz ülke Çin olduğu için yine de bir hoşlukları var, Çin hükümeti ülkeye sadece 5 milyon adet Xbox One konsolu sokulmasına izin vermiş. Hiç yoktan iyidir diyerek, Microsoft'a bu dev pazarda başarılar diliyoruz.

Microsoft ve Çinli ortağı BesTV, Xbox One satışının 23 Eylül'de ülke çapında başlayacağını belirttiler. Çin hükümeti Microsoft'un eski nesil Xbox konsolunun satışını yaklaşık 13 sene önce yasaklamıştı. O zamandan beri ilk kez izin veriliyor. Microsoft ve BesTV, sadece Xbox One konsolunun dağıtımı ve satışı değil, konsolda yayınlanacak Çin'e özel içeriklerin, oyunların ve TV programlarının hazırlanması konusunda da beraber çalışacaklar.

Xbox One Çin'de, ABD'ye göre daha pahalı bir fiyatla satışa çıkacak. Pazar analistleri 3,699 Yuan (yaklaşık 600 Dolar) fiyata sahip olacak konsolun yine de çok ilgi göreceğini tahmin ediyorlar. BesTV'nin açıklamasına göre, Çin'de beş yıl içinde 50 milyon ünite Xbox One konsolu satışı gerçekleşebilir. Tabii Çin hükümeti daha fazla konsol ithal edilmesine izin verirse.

Çin'li Xbox oyuncuları ilk aşamada 70 adet oyun, film, dizi gibi içeriğe erişebilecekler. Bunların içinde batı ülkelerinde popüler olan Forza Motorsport 5 ve Powerstar Golf gibi oyunlar da bulunacak.

Bu arada, Xbox One ile yeni tanışacak ülkelerden biri de Türkiye. Dünyaca popüler konsolun ülkemizde çıkışı ile ilgili ayrıtılı bilgiyi buraya tıklayarak alabilirsiniz.

The post Çin'de Xbox One Satışına İzin Verildi appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Çin'de Xbox One Satışına İzin Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement