Bu da İlk Modüler Kılıf: Nexpaq - Son Dakika
Teknoloji

Bu da İlk Modüler Kılıf: Nexpaq

Bu da İlk Modüler Kılıf: Nexpaq

Nexpaq adlı modüler kılıf projesi sayesinde kullanıcılar farklı işletim sistemlerine sahip olsalar dahi sahip oldukları herhangi bir modülü, arkadaşları...

30.04.2015 13:16
Furkan Yaldız - -

Teknolojinin birçok alanında varlığını gösteren Google'ın modüler akıllı telefonu Project Ara merakla bekleniyor. Söz konusu proje sayesinde sahip olduğunuz akıllı telefonun geliştirmek istediğiniz özelliğini modül parçasını değiştirerek yapabiliyorsunuz. Özelleştirilebilir akıllı telefon Project Ara yoluna emin adımlarla ilerlerken bazı şirketler de kılıfları için kollarını sıvadı.


Önde gelen bağış toplama sitesi Kickstarter'da başlatılan Nexpaq adlı kılıf, modüler akıllı telefonlara destek oluyor. İçerisinde 1.000 mAh değerinde pil barındıran kılıfta, 6 adet modüler port yer alıyor. Bu alanlara takılabilen şu anda mevcut 12 modül bulunuyor. Pil, nefes analiz, hoparlör, LED flaş, SD kart okuyucu, 64GB depolama ve kısayol gibi modüllerle gelen Nexpaq, hem iOS hem de Android işletim sistemini destekliyor. Böylece iOS kullanan bir kişi, sahip olduğu herhangi bir modülünü Android'li bir kullanıcı ile paylaşabiliyor.


Öte yandan Nexpaq adlı proje 50.000 dolarlık hedefe ulaşmak için destek bekliyor. Proje, bitime 30 gün kalmasına rağmen 35,114 dolar toplamayı başardı.



Videoyu göremiyorsanız buraya tıklayın.

Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bu da İlk Modüler Kılıf: Nexpaq - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement