Boeing, uçan taksiler projesiyle gündemde - Son Dakika
Teknoloji

Boeing, uçan taksiler projesiyle gündemde

Boeing, uçan taksiler projesiyle gündemde

Boeing, stabil dikey iniş ve kalkış yapabilen otonom hava araçları geliştirerek uçan taksiler projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Elektrikli olan bu taksi filosu, yoğun saatlerde havalimanları ve şehir merkezleri arasındaki ulaşımı güvenli ve hızlı bir şekilde sağlayacak. Uçan taksilerin resmi olarak kullanıma sunulması 2030 yılında hedefleniyor.

20.04.2024 19:09

Son dönemde radikal girişimleriyle adından sıkça söz ettiren Boeing, bu kez de uçan taksiler projesiyle konuşuluyor. Bu proje sayesinde trafik sorununun büyük oranda ortadan kaldırılacağı ve hava kirliliğinin minimum seviyeye indirileceği öngörülüyor.. Havacılık sektörüne bomba gibi düşen bu gelişmenin, gerçekten hayata geçtiği takdirde birçok farklı alanda taşları yerinden oynatması beklenmekte. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

Boeing, yeni uçan taksiler projesi ile gündem oldu

Stabil bir şekilde dikey iniş ve kalkış yapabilen otonom hava araçları geliştirmeyi planlayan Boeing, yeni nesil tüm teknolojileri içerecek olan taksi filosunun tamamen elektrik olacağını açıkladı. İlk etapta yalnızca yoğun saatlerde kullanılacağı söylenen uçakların, havalimanları ve şehir merkezleri gibi en kritik lokasyonlar arasındaki ulaşımı güvenli ve hızlı bir şekilde sağlayacağı öne sürülüyor.

Şu an için geliştirme aşamasında olan uçak taksilerin, uzun dönemde birçok şeyi değiştirmesi bekleniyor. Elbette Boeing şirketi bu projenin sağlıklı bir şekilde faaliyete geçebilmesi için, faaliyet gösterdiği devletlerden birtakım yasal izin almak zorunda kalacak. 2030 yılında resmi olarak kullanıma sunulması hedeflenen araçların, en azından ilk etapta yüksek bir maliyet gerektireceği konuşuluyor. Bu gelişmenin, günün sonunda kullanıcıların yararına olmasını umuyoruz.

Boeing 737 Max ve 787 uçaklarında tasarım hatası fark edildi! FAA duruma el attı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce uçan taksi projesi önemli bir başarı yakalayabilecek mi? Siz böyle bir ulaşım yöntemini tercih eder misiniz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Boeing, uçan taksiler projesiyle gündemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement