Blackberry Telefon Üretimine Elveda Diyor - Son Dakika
Teknoloji

Blackberry Telefon Üretimine Elveda Diyor

Blackberry Telefon Üretimine Elveda Diyor

Blackberry şirketinden gelen bir açıklamaya göre Blackberry telefon üretimini resmen bitiriyor.

04.10.2016 02:19

Blackberry şirketinden gelen bir açıklamaya göre Blackberry telefon üretimini resmen bitiriyor. Konuyla ilgili açıklama şirketin CEO'su John Chen'den geldi.

İlk çıktığı zamanlardan itibaren gerek güvenliği, gerekse tasarım konularında sahip olduğu başarılar sayesinde adından sıkça bahsettirmeyi başaran Blackberry, zaman geçtikçe teknolojiye ayak uydurmaya başlamasının ardından bir iş telefonundan çok gençlere hitap eden telefon markası olarak pazardaki yerini aldı. Yürüttüğü stratejiler oldukça çok konuşuldu. Bugün itibari ile BGR'nin yayınladığı habere göre Blackberry şirketi telefon ve yazılım üretimini sonlandırıyor.

Dünya üzerinde yer alan Apple, Samsung gibi birçok teknoloji devine uzun yıllar kafa tutmayı başaran Blackberry yaşadığı kayıplardan ötürü telefon üretimini durdurma kararı aldı. Yılın ikinci çeyreğindeki mali raporlara bakıldığında Blackberry'nin tamı tamına 372 milyon dolar zarara uğradığı belirlendi. Böyle yüksek seviyede bir kayıp karşısında firma akıllı telefon üretimlerini ve geliştirmelerini resmen durduracağını belirtti.

Blackberry Telefon Üretimi Geçen Sene Durabilirdi!

Blackberry CEO'su John Chen geçtiğimiz sene yaptığı bir açıklamada "Eğer kar edebilir bir duruma gelmezsek akıllı telefon üretiminden çekilebiliriz." demişti. Bu kararın kendileri adına bir sürpriz olmadığı ortada. Şirket bünyesinde istedikleri beklentiyi alamamalarından dolayı telefon üretimine son verecekleri görülüyor.

Blacberry Ne Yapacak?

Blackberry bundan böyle artık kendi ismiyle bir telefon üretimi ya da geliştirmesi yapmayacak. Firma bundan sonraki üretim ve geliştirmelerini bir başka firma ile birlikte çalışarak gerçekleştirecek. Blackberry logosu hayatımızdan silinmeyecek ancak bu işi yalnızca Blackberry şirketi gerçekleştirmeyecek. Bu sayede telefon yazılımları konusunda daha verimli işler ortaya koyacaklar.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Blackberry Telefon Üretimine Elveda Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement