Baidu, Ernie 4.0 ile yapay zeka dünyasında yeni bir sayfa açıyor - Son Dakika
Teknoloji

Baidu, Ernie 4.0 ile yapay zeka dünyasında yeni bir sayfa açıyor

Baidu, Ernie 4.0 ile yapay zeka dünyasında yeni bir sayfa açıyor

Çin'in Google'ı olarak bilinen Baidu, Ernie isimli sohbet botunda önemli değişiklikler yaptığını açıkladı. Ernie 4.0 botu ile bir kişiyi koca bir takıma dönüştürebildiği iddia ediliyor. GPT-4 dil modeline rakip olarak geliştirilen Ernie 4.0, anlama, üretme, akıl yürütme ve ezberleme gibi temel yapay zeka yeteneklerinde önemli bir dönüm noktası yaratması bekleniyor. Ayrıca, resim ve video gibi farklı içerik türlerini oluşturma yeteneğine sahip olan Ernie 4.0, çeşitli yapay zeka destekli uygulamalara da güç verecek. Baidu, bu yeni yapay zeka modelinin arama, sağlık analitiği, işyeri araçları, haritalar ve bulut depolama gibi alanlarda kullanılabileceğini vurguladı.

18.10.2023 10:58

Yapay zeka dünyasında işler kızışmaya devam ediyor. Çin'in Google'ı olarak bilinen Baidu, Ernie isimli sohbet botunda önemli değişiklikler yaptığını açıkladı. Bir kişiyi koca bir takıma dönüştürdüğü iddia edilen Ernie 4.0 botu ile yeni bir sayfa açılacak.

Ernie 4.0 ile tüm takımını işini bir kişi yapabilir

olan Baidu World 2023'te gerçekleşen lansman kapsamında GPT-4 dil modeline rakip olarak geliştirilen Ernie 4.0 tanıtıldı. Geçtiğimiz Eylül ayındaki beta lansmanından bu yana yüzde 30 oranında genel performans artışı yaşadı.

Baidu, Ernie 4.0 ile yapay zeka dünyasında yeni bir sayfa açıyor

Bu performans artışının; anlama, üretme, akıl yürütme ve ezberleme gibi temel yapay zeka yeteneklerinde önemli dönüm noktası yaratacağı aktarıldı. Konuyla ilgili olarak test sorguları gerçekleştiren Baidu CEO'su Robin Li, karmaşık sorguları anlayabilmesiyle merak uyandırdı.

31213232123

Yeni modelin, ChatGPT'den farklı olarak, resim ve video gibi farklı içerik türleri de oluşturma yeteneğine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Yanıtlarını gerçek zamanlı olarak değiştirebilen Ernie 4.0; çok çeşitli yapay zeka destekli uygulamalara da güç verecek.

Kullanılacak araçlar arasında Canva'nın rakibi Qingduo gibi uygulamalar da bulunuyor. Baidu; arama, sağlık analitiği, işyeri araçları, haritalar ve bulut depolama alanlarında kullanılabileceğinin altını çizdi. Örneğin, Baidu Search sorularına etkileşimli yanıtlar verirken, Baidu asistanı YunYiduo ise sesli şekilde dosyaları özetleyebiliyor.

Baidu CTO'su Haifeng Wang, Ernie 4.0'ın hala test aşamasında olduğunu belirtti. Ancak bu lansmanla şirket, Çin dışındaki rakiplerine de gözdağı vermiş durumda.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Baidu, Ernie 4.0 ile yapay zeka dünyasında yeni bir sayfa açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement