Bağcılar Belediyesi, IDC Türkiye Future Enterprise Ödülleri'nde ödül kazandı - Son Dakika
Teknoloji

Bağcılar Belediyesi, IDC Türkiye Future Enterprise Ödülleri'nde ödül kazandı

Bağcılar Belediyesi, IDC Türkiye Future Enterprise Ödülleri\'nde ödül kazandı

Bağcılar Belediyesi, IDC DX Summit 2023 etkinliği kapsamında düzenlenen IDC Türkiye Future Enterprise Ödülleri'nde 'BBdX Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi' ile ödül kazandı. Bağcılar Belediyesi, 'Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi' projesiyle 2'ncilik ödülü aldı. Projeyle, Bağcılar'ın dijital bir ikizi oluşturularak afet ve acil durumlarda, şehirdeki bütün yapı stoğu ve mekansal verilerin CBS tabanlı olması amaçlandığı belirtildi.

20.10.2023 14:27  Güncelleme: 14:28

Bağcılar Belediyesi, IDC DX Summit 2023 etkinliği kapsamında IDC Türkiye Future Enterprise Ödülleri'nde "BBdX Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi" ile ödül kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Digital-first Strategies for the Innovative Enterprise" temasıyla Sakarya'da düzenlenen programa kamu ve özel sektörden temsilciler katıldı.

Teknoloji alanındaki çalışmaların ödüllendirildiği etkinlikte Bağcılar Belediyesi de projesi ile ikincilik ödülüne layık görüldü.

"Bilgi teknolojileri ve akıllı şehirler" alanında verilen ödülü, belediye adına Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Selçuk Güldüler aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güldüler, Türkiye'de tüm belediyelere örnek olan bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, Dijital Şehir İkizi Projesi'nin şehir yönetimine farklı bir vizyon kazandıracağını, bugünün teknolojilerini takip ederek yürüttükleri akıllı şehir uygulamalarını geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Ödül kazanan proje ile Bağcılar'ın dijital bir ikizi oluşturularak afet ve acil durumlarda şehirdeki bütün yapı stoku ve mekansal verilerin coğrafi bilgi sistemi (CBS) tabanlı olması amaçlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Teknoloji Bağcılar Belediyesi, IDC Türkiye Future Enterprise Ödülleri'nde ödül kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement