Apple ve Samsung, İphone 7 Çipleri İçin Anlaşma İmzaladı - Son Dakika
Teknoloji

Apple ve Samsung, İphone 7 Çipleri İçin Anlaşma İmzaladı

Apple ve Samsung, İphone 7 Çipleri İçin Anlaşma İmzaladı

Sürekli birbirlerini mahkemeye veriyorlar, ama ortaklık kurmayı da ihmal etmiyorlar.

15.07.2013 12:00

Mahmut Saral - - Apple ve Samsung arasında yeni bir anlaşma imzalandığı söyleniyor. Her ne kadar her iki şirket, sürekli patent ihlalleri ve benzeri konular sebebiyle mahkemelerde karşı karşıya gelse de, bir yandan da işbirliği yapmayı devam ettiriyor.

Biliyorsunuz, Samsung ve Apple, iPhone ve iPad'lerde kullanılan çipler için birlikte hareket etmişti. Üretici Samsung'a olan bağımlılığını azaltmak isteyen Apple'ın farklı üreticilerle hareket edeceği de konuşuluyordu. Ancak görünüşe göre, Samsung ile yola devam...

Korea Economic Daily'de yer alan bilgilere göre iki firma, 14 nanometrelik yeni A9 çiplerinin üretilmesi için anlaşmaya vardı. 3 yıllık imzalandığı söylenen sözleşmenin sonucu olarak, çiplerin üretimine 2015 yılı gibi başlanacağı ve yine 2015 yılı içinde çıkacak iPhone 7'de bu çiplerin kullanılacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, Bloomberg'te yer alan haberde, Apple ve Qualcomm'un Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) firmasını satın almayı denediğinden bahsedilmişti. Bu firma, Qualcomm, Broadcom ve Nvidia gibi firmalara yardımcı ürünler hazırlıyor. Eğer Apple alabilseydi, belki de Samsung'a olan bağımlılığını bitirip, çiplerini bu firmaya ürettirebilirdi. Ancak TSMC, satılma teklifine sıcak bakmamıştı.

Bakalım bundan sonra neler olacak...

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple ve Samsung, İphone 7 Çipleri İçin Anlaşma İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement