Apple, M4 MacBook modellerini ne zaman çıkaracak? - Son Dakika
Teknoloji

Apple, M4 MacBook modellerini ne zaman çıkaracak?

Apple, M4 MacBook modellerini ne zaman çıkaracak?

Apple, geçtiğimiz hafta sürpriz şekilde MacBook Air M3 modelini tanıttı ve şimdi M4 serisi için erken testlere başladı. M4 MacBook modellerinin çıkış tarihi henüz bilinmiyor, ancak raporlar M4 işlemcisinin MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini ve diğer Mac modellerine güç vereceğini ve daha yüksek performans ve verimlilik sunacağını belirtiyor. Ayrıca M4 platformunun 2024'ün sonlarında veya 2025'te piyasaya çıkması bekleniyor. Apple'ın M4 işlemcisi, yapay zeka görevlerinde daha büyük bir artış sağlayacak ve Mac bilgisayarlardaki yapay zeka özelliklerini güçlendirecek.

12.03.2024 18:25  Güncelleme: 18:26

Apple, geçtiğimiz hafta sürpriz şekilde MacBook Air M3 modelini görücüye çıkardı. M3 ailesinde üç farklı işlemciye yer veren ve çalışmalarını sonlandıran şirket, M4 serisi için erken testlere başladı. M4 MacBook modelleri ne zaman çıkacak?

M4 MacBook modelleri ne zaman çıkacak?

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple, yeni nesil M4 yongasını resmi olarak geliştirmeye başladı. M3'lü MacBook Air modellerinin geçtiğimiz günlerde tanıtıldığını düşünürsek, bu şirket açısından oldukça önemli bir gelişme.

Apple, M4 MacBook modellerini ne zaman çıkaracak?

M4 işlemcisinin ayrıntılar henüz bilinmiyor. Ancak raporlar; MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini ve diğer Mac modellerine güç vereceğini düşünüyor. M4'ün, 3nm sürecini koruyarak daha yüksek performans ve verimlilik vadedeceği belirtildi.

12332132

Ayrıca optimizasyon tarafında da bazı iyileştirmeler yapılacak. Bu da M3 yongasına göre hem performans hem de verimde önemli kazanımlara sahip olacağını gösteriyor. M4 platformunun, 2024'ün sonlarında veya 2025'te piyasaya çıkması olası görünüyor.

Apple'ın yongasında en büyük artışı yapay zeka görevlerinde yapabilir. Her yeni işlemcide Neural Engine'e daha fazla önem veren şirket, M4'te doğrudan çipin içine yerleştirilmiş daha fazla sayıda NPU çekirdeğine yer verecek.

Bu gelişme ise Mac bilgisayarlardaki yapay zeka özelliklerini güçlendirecek. Ayrıca görüntü ve video analizi gibi cihaz üzerinde makine öğrenimi görevlerinin daha hızlı olmasını sağlayacak. Geliştirme henüz erken aşamalarda olduğundan, M4 ile ilgili diğer teknik özellikler şimdilik bilinmiyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple, M4 MacBook modellerini ne zaman çıkaracak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement