Apple, M3 serisi işlemcilerini tanıttı - Son Dakika
Teknoloji

Apple, M3 serisi işlemcilerini tanıttı

Apple, M3 serisi işlemcilerini tanıttı

Apple, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği etkinlikte yeni M3, M3 Pro ve M3 Max işlemcilerini tanıttı. M3 serisi işlemciler, önceki seriye göre daha yüksek işlem gücüne sahip. M3 Max çipi ise Geekbench 6 veri tabanında 21.084 puan aldı. M3 Max, M2 Max'ten yüzde 45 daha hızlı ve MacBook Pro ile aynı performansa sahip.

03.11.2023 23:03

Apple, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği etkinlikte yeni M3, M3 Pro ve M3 Max işlemcilerini tanıttı. Önceki seriye göre daha yüksek işlem gücüne sahip olan M3 serisi işlemciler dikkatleri fazlasıyla çekti. Bununla birlikte yeni M3 Max çipi, bugün Geekbench 6 veri tabanında yer aldı. İşte detaylar!

Apple M3 Max işlemci Geekbench'te 21.084 puan aldı!

Apple, geçtiğimiz günlerde Scary Fast etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında ise M3, M3 Pro ve M3 Max işlemcilerini de tanıttı. Şirket, her birinin öncekilere göre sağlayacağı performansla dikkatleri üzerine çekti. Bununla birlikte bugün, M3 Max işlemci Geekbench 6 veri tabanında ortaya çıktı.

Apple, M3 serisi işlemcilerini tanıttı

Sonuçlara göre M3 Max çipi çok çekirdekli testte 21.084 puan aldı. Bu puan ise M2 Ultra çipiyle neredeyse aynı. M2 Ultra çipi ise Mac Pro ve Mac Studio gibi masaüstü bilgisayarlarda kullanılıyor. Bu da yeni MacBook Pro ile masaüstü bilgisayarlarla aynı performansa sahip olmak anlamına geliyor.

iPhone 15 sevilmedi mi? Apple'ın gelirleri aylardır düşüyor!

Öte yandan M3 Max'in önceki MacBook Pro'daki M2 Max'ten yaklaşık yüzde 45 daha hızlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca Apple da etkinlik sırasında M3 Max'in yüzde 50'ye kadar daha hızlı olduğunu ifade etti. M3 Max, 16 çekirdekli 3 nm 30W'luk bir çip olarak yer alıyor.

M2 Ultra 76 çekirdekli bir GPU'ya sahipken M3 Max bunu yarısını gerçekleştiriyor. Ancak grafik gücü kısmı Geekbench tarafından test edilmedi. Bununla birlikte M3 Pro'dan aynı performans artışını beklemek mümkün değil.

Genel olarak bakıldığında M3 Pro; 6 performans, 6 verimlilik çekirdeğine ve 12 çekirdekli bir CPU'ya sahip. M2 Pro ise 8 performans, 4 verimlilik çekirdeğine sahip. Bundan dolayı da M3 Pro, M2 Pro'dan daha düşük seviyede gibi duruyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple, M3 serisi işlemcilerini tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement