Apple Artık Dünyanın En Saygı Duyulan Şirketi Değil - Son Dakika
Teknoloji

Apple Artık Dünyanın En Saygı Duyulan Şirketi Değil

Apple Artık Dünyanın En Saygı Duyulan Şirketi Değil

Her yıl yayınlanan 'Dünyanın en saygı duyulan şirketleri' listesinde Apple liderliği kaptırdı.

03.07.2013 12:00

Emre Çetinkaya - - Teknoloji devi Apple, araştırma şirketlerinin yapmış olduğu araştırmalarda zirveye oynuyor hatta bir çoğunda zirvede. Ancak bu durum yavaş yavaş değişiyor gibi. Daha önce geçtiğimiz aylarda dünyanın en değerli şirketi ünvanını kaybeden Apple, şimdi de 3 yıldır zirvede olduğu dünyanın en saygı duyulan şirketi ünvanını kaybetti.

Barron's isimli şirketin her yıl yayınladığı dünyanın en saygı duyulan şirketleri listesinde Apple'ın son yıllarda önemli bir üstünlüğü bulunuyordu. Ancak Apple bu yıl bu listede üçüncülüğe kadar geriledi ve zirveyi Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway isimli şirketine kaptırdı. Ayrıca Apple'ın bu listede önündeki bir diğer şirket ise bir çoğumuzun bildiği Walt Disney oldu. Ama Apple, bu listede biraz geriye düşmesine rağmen büyük rakibi Google'ın önünde yer almayı başardı. Apple'ın en büyük rakiplerinden Google ise bu listede kendisine dördüncü sırada yer bulabildi.

Öte yandan bu şirketlerin dışında bu listede yer alan diğer teknoloji şirketleri ve sıraları ise şöyle; Amazon (6), IBM (10), Samsung Electronics (18), Intel (20), Qualcomm (43), Verizon Communications (57), Microsoft (61), NTT DoCoMo (70) ve AT&T (78). Listenin ilk 20 sırası ise şöyle;

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Artık Dünyanın En Saygı Duyulan Şirketi Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement