Apple 1 Açık Artırmada Satıldı - Son Dakika
Teknoloji

Apple 1 Açık Artırmada Satıldı

Apple 1 Açık Artırmada Satıldı

Apple ürettiği ilk bilgisayar serisi olan Apple 1 serisinin çalışabilen modellerinden sadece 6 adet kaldığı biliniyor.

27.05.2013 14:58  Güncelleme: 15:09

Apple ürettiği ilk bilgisayar serisi olan Apple 1 serisinin çalışa bilen modellerinden sadece 6 adet kaldığı biliniyor. İşte bu çalışan modellerden beri geçtiğimiz hafta sonu Almanya'da düzenlenen açık artırmayla satışa sunuldu. 1976 yılında satışa sunulan Apple 1, 666 dolara satılıyordu ve yaklaşıl 200 adet üretilmişti.

Apple'ın kurucuları Steve Wozniak ve Steve Jobs'ın elde üretimini gerçekleştirdikleri Apple 1 modeli New Orleans'da yaşayan emekli elektrik mühendisi tarafından açık arttırmaya sunuldu. Bu yılbaşında çalışmayan durumdaki Apple 1 modelini yine açık arttırmayla satışa sunan satıcı, Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak tarafından imzalan ve çalışır durumdaki Apple 1 modeli 671.400 dolara alıcı buldu.

Çalışır durumda olanı oldukça zor bulunan Apple 1modeli bilgisayarlardan artık tek haneli sayılarda kaldığı tahmin ediliyor. Apple'ın ürettiği çalışır durumdaki Apple 1 anakatı geçtiğimiz yıl 375 bin dolara alıcı bulmuştu. Çalış durumdaki nostaljik Apple ürünleri her geçen yıl değerleniyor.

Woznic ve Jobs'ın ilk bilgisayarı Apple 1

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple 1 Açık Artırmada Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement