Android ve Galaxy Kapışmasında Boynuz Kulağı Geçiyor - Son Dakika
Teknoloji

Android ve Galaxy Kapışmasında Boynuz Kulağı Geçiyor

Android ve Galaxy Kapışmasında Boynuz Kulağı Geçiyor

Google arama trendlerinde 2011’den bu yana Android ve Galaxy ve Samsung Galaxy aramalarında ilginç bir grafik oraya çıkmış. Samsung’un Galaxy’si ...

05.02.2013 14:00

Google arama trendlerinde 2011'den bu yana Android ve Galaxy ve Samsung Galaxy aramalarında ilginç bir grafik oraya çıkmış. Samsung'un Galaxy'si neredeyse Android'i yakalamış.

Google'ın Android işletim sistemli telefonlarında bir numaralı marka şüphesiz Samsung. Google da bazı işletim sistemlerinin lansmanında Samsung'u kullanıyor. Ancak kendilerinin de farkında olduğu bir gerçek var. Kullanıcıların eğilimine bakılırsa internette arama yaparken kullanılan Galaxy kelimesi Android'i neredeyse yakalamış durumda.

Samsung Galaxy içinse daha yol alınacak çok mesafe var ama kullanıcıların Android yerine Galaxy diye arama yapmaları Google'ın bu değerli markasını resmen gölgede bırakacağının net bir göstergesi. Öte yandan Galaxy kelimesi tek başına Samsung'un telefon modellerini yansıtmıyor, zira İngilizce'de Galaxy demek, Türkçedeki ile aynı gibi, yani Galaksi, uzay derinliği anlamını taşıyor.

Ancak ortada son 2-3 yıldır evrenin sırlarını merak edenlerin sayısının çığ gibi artmış olabileceğine dair bir bulgu da yok. Yani Galaxy aramalarının büyük ve ezici bir çoğunluğu gerçekten de Samsung'un Galaxy serisi cep telefonu ya da tabletlerinden oluşmakta.

Android'in yaratıcısı Andy Rubin kimdir?

Bu gidişle Android'in mucidinin de Samsung olarak algılanacağı günler gelirse şaşırmamak lazım, ki gerçekte Android'in mucidi Google bile değil. Google, mobil cihazlar için bir Linux türevi geliştirip adına da Android adını veren firmayı 2005 yılında Android.com isimli o zamanlar daha 22 aylık olan bu yeni firmayı, kurucusu Andy Rubin'i ikna ederek satın almıştı.

Andy Rubin ise ilginç bir kişilik. İş hayatına Carl Zeiss'da başlayan Rubin, daha sonra Apple'da 1989 ile 1992 yılları arasında mühendis olarak çalışmış bir kişi. Kendisi 2013 itibariyle halen Google'da Android bölümünün başında bulunuyor.

Kaynak: PcExtraComTr

Son Dakika Teknoloji Android ve Galaxy Kapışmasında Boynuz Kulağı Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement