
Alman hükümetinin bilgi teknolojilerinde güvenlikten sorumlu departmanı BürgerCERT, kullanıcıları Firefox kullanmamaları yönünde uyardı. BürgerCERT'in uyarısının sebebi ise Firefox'un 3.6 sürümünde tespit edilen önemli bir güvenlik açığı. Güvenlik açığının çok geçmeden yayınlanacak bir yamam ile kapatılacağı tahmin ediliyor. BürgerCERT kullanıcıların bu yama çıkmadan Firefox'u kullanmamaları gerektiğini söyledi.
Söz konusu güvenlik açığından Mozilla da haberdar. Açığı bu ay içerisinde kapatacağını açıklamıştı. Firefox'un güvenlik açığının kapatılmış olan 3.6.2 sürümünün tahmin edilen yayınlama tarihi ise 30 Mart'tı ama Mozilla bu tarihi 1 hafta erkene aldı. BürgerCERT'in Firefox ile uyarısını şuradan inceleyebilirsiniz (Almanca).
Alman hükümeti internet güvenliği konusundaki hassas yaklaşımı ile tanınıyor. Almanlar daha önce de ınternet Explorer kullanılmaması yönünde, benzer bir uyarı yayınlamışlardı.
Son Dakika › Teknoloji › Almanya Firefox'a Karşı Uyardı! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.