8 Geri Çağırma Fiyaskosu! - Son Dakika
Teknoloji

8 Geri Çağırma Fiyaskosu!

8 Geri Çağırma Fiyaskosu!

Ürünü piyasaya sürdüğü gibi felaketle karşılaşan tek firma Samsung değil. İşte 8 geri çağırma fiyaskosu daha...

06.09.2016 01:38

Samsung'unfirmaya 1 milyar dolara mal olabileceği söyleniyor. Güney Koreli firmanın tüm cihazları birden geri çağıracak kadar ileri gitmek durumunda bırakan ise, raporlara göre patlayan pil sorunu. Pilin kendi kendine alev alma sorununu telefonunuzu sıfırlayarak çözemeyeceğinizden ve bu durumun açabileceği ciddi sonuçlardan dolayı, Samsung'un uzun vadeli düşünüp, markasını korumak istemesi gayet normal.

Ancak Samsung, bu şekilde çuvallayan ilk firma değil. İşte "geri çağırma" ile sonuçlanan, teknoloji dünyasından en büyük 8 fiyasko.

1. Sony'nin laptop pilleri: Sony, yıllardır VAIO ve diğer laptop'larının pillerini geri çekmesiyle hatırlanıyor. Sony'nin yüzünü iyice kızartan ise firmanın sanki bir tür pil uzmanıymış gibi Dell, Toshiba ve HP gibi firmalara laptop pilleri sağlamış olması. Bu durum, üreticileri yüzbinlerce pili geri çağırmaya zorlamıştı.

2. Amazon'un hoverboard krizi: İsimlerinin aksine, uçmadıkları için ayrı bir tartışma konusu olan "hoverboard"lar, 2015'te adeta dünyayın bir kısmını ateşe verdiler. Bazı modellerin pilleri o kadar sık patladı ki Amazon'un İngiltere kolu, bazı markaların cihazlarını çöpe atmanızı veya geri dönüşüm merkezine getirmenizi; kısacası onlardan hemen kurtulmanızı istedi.

3. EE'nin güç çubuğu: Dağıtılmaya başlandıktan sonra yandığı anlaşılan EE Power Bar, bir başka çıkış fiyaskosuna imza attı. EE'nin mobil şarj cihazını alanlara tavsiyesi, onu evinizden uzak tutmanızdı. Firma elbette cihazın sahiplerine geri ödemede bulundu.

4. Xbox 360'ın kırmızı utanç yüzü: Tüm Xbox'ların geri çağırılmasına neden olmasa da, yaşananlar Microsoft'un itibarını zedeledi. "Kırmızı ölüm halkası" olarak bilinen, Xbox 360'ın bir anda tuğlaya dönüştüğünü gösteren sorun, Microsoft'un milyarlarca dolarlık cihazı değiştirmesiyle sonuçlandı.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji 8 Geri Çağırma Fiyaskosu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement