TBMM Başkanvekili Bozdağ, Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle birleşimi erteledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Partililer ile TBMM Genel Kurulu'nda ilk tokalaştığı ana ilişkin ilk kez konuştu. Tokalaşmanın anlık olduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye adına bir adım atılması gerektiğini düşündüm ve gidip DEM Partililer ile tokalaştım. Aralarında yakınını kaybeden bir vekil de vardı, kendisine de başsağlığı diledim. Şaşırdılar" dedi.
TBMM Genel Kurulu salonunda bulunmasına rağmen sahte oy veren AK Partili vekilin kim olduğu ortaya çıktı. TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın "Olmadığı halde bu kağıdı gönderen ahlaksızdır, kim getirdiyse ahlaksızdır" sözleriyle tepki gösterdiği isim Turan Bedirhanoğlu olduğu belirlendi.
TBMM, en düşük emekli aylığını 20 bin liraya çıkaran teklifi kabul etti. Meclis'te gerginlik yaşandı.
En düşük emekli aylığının 2026 Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere 20 bin liraya yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu'nda en düşük emekli aylığının 20 bin liraya çıkarılmasını öngören teklifin görüşmeleri sırasında CHP milletvekillerinin salona sembolik bir tabutu getirmesi gerginliğe neden oldu. AK Partili ve CHP'li vekiller arasında tansiyon yükselirken; oturuma ara verildi.
Meclis'te yoklama sırasında oy pusulası gönderilmesi nedeniyle tansiyon yükseldi, protestolar gerçekleşti.
TBMM Genel Kurulu'nda en düşük emekli aylığını artıran kanun teklifinin maddeleri görüşülürken yoklama tartışması yaşandı. Genel Kurul salonunda bulunmayan bir AK Parti milletvekili adına yoklama pusulası verilmesi üzerine CHP ve İYİ Parti milletvekillerinin kürsüye yürüdü. Ara sonrası krizle ilgili konuşan TBMM Başkanvekili Celal Adan, "Olmadığı halde bu kağıdı gönderen ahlaksızdır, kim getirdiyse ahlaksızdır." ifadelerini kullandı.
En düşük emekli aylığının 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkarılmasını da içeren Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 8 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu'nda, Nusaybin'deki bayrak saldırısına siyasi partilerden sert tepki verildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu'nda DEM Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasında tartışma çıktı. DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın, "Kürtlerle barışacaksanız tehdit etmeyin, bize parmak sallamayın. Siz de başımızdan çekin gidin. Yoksa gereken her şeyi yaparız. Kavgaysa kavga…" sözleri Meclis'te tansiyonu yükseltti. Kavga sona ermeyince oturuma ara verildi
TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'nın geçtiğimiz günlerde Alevilere yönelik ifadelerine muhalefetin tepkisi bugün de devam etti. CHP ve DEM Parti özür dilemesi çağrısı yaparken, AK Parti Usta'nın sözlerinin çarpıtıldığını savundu. Tartışmanın büyümesi üzerine Genel Kurul'a ara verildi. Usta, ayrımcı bir dil kullanmadığını belirterek, özür dilemedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Suriyelilere ayrım yapmadan kucak açtıklarını belirtti. TBMM'de yapılan tartışmalarda, CHP ve DEM Parti temsilcileri, AK Parti'nin ayrımcı dil kullandığını savundu. Usta'nın açıklamaları üzerine partiler arası tartışmalar yaşandı. Yenişehirlioğlu, kimlik siyaseti yerine hizmet siyasetinin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin ihtiyacının kardeşlik ve sağduyu olduğunu vurguladı.
TBMM Genel Kurulu'nda AK Partili Adem Yıldırım'ın ''Geldi İsmet, gitti kısmet'' sözleri tartışma çıkardı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır tepki gösterirken, Başkanvekili Pervin Buldan ''Kimse çocuğuna hangi ismi takacağına kimseden izin almaz'' dedi. Ara sırasında sözlerin tekrarlanmasıyla CHP'li vekiller AK Parti sıralarına yöneldi, araya girenler gerginliği yatıştırdı.
TBMM Genel Kurulu, yeter sayı bulunamadığı için toplantısını 14 Ocak'ta devam etmek üzere kapadı.
CHP, TBMM Genel Kurulu'nda en düşük emekli maaşı düzenlemesi için "Emekli nöbeti" başlattı. Eylem yapan CHP'li milletvekillerini ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, "19 bin lira olan maaşı, 20 bin lira yapıyorlar. Bu bin liralık yapılacak çalışma, kabul edilebilir bir noktada değil" dedi. CHP'liler emekli maaşı düzenlemesi için daha iyi bir teklif beklediklerini belirtti.
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki sözlerine Alevi Bektaşi derneklerinden destek geldi. Açıklamada, "Biz Alevisi ve Sünnisi ile biriz. Hepimiz Müslüman Türk milletiyiz. Bir olursak iri ve diri oluruz. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun" ifadesine yer verildi.
TBMM Genel Kurulu'nda söz alan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, gündem dışı konuşmasını Erzincan'daki Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde açılan beş yıldızlı otele ayırarak tesisin özelliklerini anlattı, yatırımcıları tek tek saydı. Konuşma, ''Meclis kürsüsünden otel reklamı yaptı'' yorumlarına neden oldu.
TBMM Genel Kurulu, konuları görüştü; emekli zammı önergesi reddedildi, trafik ceza düzenlemeleri kabul edildi.
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, gündemdeki konuları görüşmek üzere toplandı.
Toplantı yeter sayısı olmadığından TBMM Genel Kurulu toplandı, grup önerileri reddedildi.
Türk Ceza Kanunu'nda değişiklikler içeren 11. Yargı Paketi, TBMM'de kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu'nda 2026 yılı bütçesi ile 2024 kesin hesap kanununun kabul edilmesinin ardından milletvekilleri arasında arbede yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'in AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın üzerine yürümesiyle başlayan gerginlik sırasında MHP'li vekillerin Devlet Bahçeli'nin etrafına etten duvar örmesi dikkatlerden kaçmadı.
TBMM Genel Kurulu, CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında yaşanan arbede ile çalkalandı. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, tartışmanın ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, CHP'li vekillerin üzerine yürüdüğünü söylerken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yüklendi.
TBMM, 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve 2024 Kesin Hesap Teklifini kabul etti.
2026 bütçesinin oylandığı TBMM Genel Kurulu'nda, oylamanın hemen öncesinde tansiyon yükseldi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'in AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın üzerine yürümesiyle başlayan tartışma kısa sürede fiziksel bir kavgaya dönüştü. Yaklaşık 10 dakika süren arbede sırasında diğer milletvekilleri de olaylara müdahil olurken, TBMM Başkanı Numan
Yaklaşık 2 ay süren bütçe maratonu sona erdi. 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 249 "ret" oyuna karşın 320 oy ile kabul edildi. Aynı zamanda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi de yapılan ayrı oylama sonucunda kabul edildi.
Meclis Genel Kurulu'nda 2026 yılı bütçesi ile 2024 kesin hesap kanunu kabul edilirken, oylamanın ardından tansiyon bir anda yükseldi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'in AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın üzerine yürümesiyle başlayan gerginlik, AK Parti ve CHP'li diğer milletvekillerinin de dahil olmasıyla kısa sürede büyüyerek yumruklu kavgaya dönüştü.
TBMM Genel Kurulu, 2024 ve 2026 yıllarına ait bütçe tekliflerini görüşmeye başladı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.