Yolbulan, Kardemir Karabükspor'daki Hedeflerini Anlattı - Son Dakika
Spor

Yolbulan, Kardemir Karabükspor'daki Hedeflerini Anlattı

Yolbulan, Kardemir Karabükspor\'daki Hedeflerini Anlattı

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, "Parayı çok dikkatli harcayacağız ve paranın gereksiz harcanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

31.08.2013 11:33  Güncelleme: 11:52

AHMET ÖZLER - Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, "Herkes Kardemir Karabükspor'da, almak için değil vermek için olacak. Parayı çok dikkatli harcayacağız ve paranın gereksiz harcanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Yolbulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim olarak göreve yeni geldiklerini ve kendilerinden beklentileri çok iyi bildiklerini belirterek, buna göre göreve gelirken plan ve programlarını hazırladıklarını ve bu bağlamda ilk olarak mali disiplin konusunda adımlar attıklarını söyledi.

Kulübün kaynaklarının belli olduğunu ancak giderler konusunda bazı tedbirler almak zorunda kaldıklarını ifade eden Yolbulan, "Yayın havuzundan, forma sponsorluklarından, saha içi reklamlardan, Spor Toto ve İddia'dan gelir elde ediyoruz. Bunun yanında futbolcu,deplasman, personel gibi bir çok giderimiz var. Bu konuda gerek taraftarlarımız gerek basınımız gerekse yönetim taşın altına elini koyacak. Herkes Kardemir Karabükspor'da, almak için değil vermek için olacak. Parayı çok dikkatli harcayacağız ve paranın gereksiz harcanmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"Kulübü kahvehane ortamından çıkarttık"

Süper Lig'de oynayan bir kulübe yakışmayan yapıya sahip olan bazı konularda da radikal kararlar aldıklarını anlatan Yolbulan, şöyle devam etti:

"Kulüp binamız iç içe girmiş durumda. Futbolcular, yönetim, teknik kadro ve idari bölümler tek çatı altında. Buna  son vermek için çalışma başlattık. Bazı tedbirler aldık. Kulübü kahvehane ortamından çıkarttık. Yeni bir kulüp binası için çalışmalar devam ediyor. Bazı tesislerimizi kiralama yöntemi ile devredeceğiz."

-"Taraftarımıza çok iş düşüyor"

Taraftarlardan özellikle Mavi Ateş Taraftar Derneği'nden her konuda destek istediklerini kaydeden Yolbulan, "Kombine bilet konusuna çok özen gösterdik. 100 liraya Süper Lig maçları izleteceğiz. Taraftarımıza çok iş düşüyor. Her maçta stat dolmalı. Takımın arkasında önemli bir güç olmalıyız. Mutlaka alınan iyi ve kötü sonuçlar olacak. Önemli olan iyi günde olduğu gibi kötü günde de takımla birlikte olabilmektir. Önceki sezonlarda takım zor günler yaşadı. Bu sezon bunu yaşamamak adına emin ve sağlam adım atmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

-Transferler

Kardemir Karabükspor'un süper ligde hedefleri olduğunun altını çizen Yolbulan, bir önceki sezonda yer alan çekirdek kadroyu korurken, teknik direktörlüğe Tolunay Kafkas'ı getirdiklerini belirtti.

Kafkas'ın tecrübesi doğrultusunda eksik yerler belirlenerek transferler yaptıklarını dile getiren Yolbulan,  şunları kaydetti:

" Galatasaray'dan Furkan Özçal, PSV Eindhoven forması giyen kaleci Boy Waterman, Beşiktaş'tan Emre Özkan ve Erkan Kaş, Fransa'nın RC Lens takımında forma giyen Malili orta saha oyuncusu Samba Sow ve Fenerbahçe'den Beykan Şimşek ve Fransa 1. Lig takımlarından AS Nancy'de forma giyen Sebastien Nicolas Puygrenier', Kayserispor'dan defans oyuncusu Eren Güngör ve İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giyen Morten Gamst Pedersen'i kadromuza dahil ettik. Kadromuz bu takviyelerle daha da güçlendi. Bir iki transfer daha düşünüyoruz."

Yolbulan, lige iyi başladıklarını, ilk iki haftada 4 puan topladıklarını anlatarak, bu hafta sonu sahalarında oynayacakları Gençlerbirliği'nden puan almak istediklerini söyledi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yolbulan, Kardemir Karabükspor'daki Hedeflerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement