Yobo: Fenerbahçe Beni Anladı - Son Dakika
Spor

Yobo: Fenerbahçe Beni Anladı

Yobo: Fenerbahçe Beni Anladı

Bu sezon Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan ve yeniden İngiltere Premier Lig'e dönen Nijeryalı defans oyuncusu Joseph Yobo, transferi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

31.01.2014 10:45

ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye

Sezon sonuna kadar Norwich City'e kiralanan 33 yaşındaki futbolcu, BBC Sport'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Bildiğim bir lige geliyorum ve umarım Norwich'e elimden gelenin en iyisini veririm. Birçok teklif vardı ancak Norwich baştan beri istekli olduğunu gösterdi.

Dünya Kupası öncesinde düzenli olarak forma giymem gerektiğini Fenerbahçe anladı ve bu transferi mümkün kıldıkları için minettarım. Benim için çok önemli bir karardı. İngiltere'ye yeniden dönme fırsatı bulduğum için mutluyum."

İlk olarak 2010 yazında Everton'dan Fenerbahçe'ye kiralık olarak gelen defans oyuncusu, ertesi sezonda yine kiralanırken, 2012 yazında ise Fenerbahçe 2.5 Milyon Euro karşılığında bonservisini almıştı.

Sarı lacivertli forma altında toplam 113 resmi maça çıkan ve 3 gol atan Yobo, 95 defayla Nijerya Milli takım formasını tarihte en çok giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Everton kaptanlığını yapan ilk Afrikalı futbolcu olan Yobo, İngiliz ekipteki kariyerinde ise toplam 258 resmi maça çıkıp 10 da gol attı.

Norwich City teknik direktörü Chris Hughton, kulübün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Defans hattına acil ihtiyacımız vardı. Joseph Yobo Premier Lig'i çok iyi bilen ve harika tecrübeye sahip bir futbolcu" dedi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Yobo: Fenerbahçe Beni Anladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement