Yobo, Dünya Kupası'nda Oynamak İçin Fenerbahçe'den Ayrıldı - Son Dakika
Spor

Yobo, Dünya Kupası'nda Oynamak İçin Fenerbahçe'den Ayrıldı

F.Bahçe'de Yobo, Ersun Yanal'ın takımdan ayrılmasına karşı çıkmasına rağmen Dünya Kupası'nda forma giyebilmek için İngiltere'nin yolunu tuttu.

31.01.2014 08:55  Güncelleme: 08:57

Fenerbahçe'de bu sezon forma şansı bulamayan Joseph Yobo, Dünya Kupası için sarı-lacivertli ekipten ayrılma kararı aldı.

DÜNYA KUPASI İÇİN AYRILDI

Uzun yıllar Nijerya Milli Takımı'nın formasını giyen ve Brezilya'ya gidecek kadroda yer alıp 100'ler kulübüne girerek ülke tarihine geçmek isteyen tecrübeli oyuncu, ligin ikinci yarısını sürekli oynayabileceği bir kulüpte geçirme konusunda ısrarcı olunca gidişine izin verildi.

GÖNÜLSÜZ AYRILIK

Şu ana kadar 96 kez ülkesinin milli takımında oynayan Yobo, teknik heyet ile yaptığı toplantıda sarı-lacivertli ekipte kalması halinde Brezilya'ya gitme ihtimalinin bulunmadığına dikkat çekti ve kendisine gelen teklifleri değerlendirmek istediğini belirtti. Şampiyonluk yolunda riske girmek istemeyen, bu yüzden kadrosunu muhafaza etme konusunda kararlı gözüken Teknik Direktör Ersun Yanal, Alves veya Egemen'in sakatlanması halinde Nijeryalı oyuncuyu kullanmayı düşündüğü için bu transfere uzun süredir karşı çıkıyordu.

6 AYLIĞINA İZİN VERİLDİ

Yobo dün durumunu yönetime de ileterek bir kez daha izin talep etti. Dünya Kupası'nın kariyeri için çok önemli olduğunu ve kendisine anlayış gösterilmesini belirtti. Teknik Direktör Yanal da yönetimin de onay vermesinden sonra Yobo konusundaki fikrini değiştirdi ve oyuncusunun altı aylığına gitmesine daha fazla karşı çıkmadı. Bunun üzerine yönetim Yobo için teklif sunan İngiltere'nin Norwich City Kulübü ile anlaşma sağladı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Yobo'nun, iki kulüp arasında varılan mutabakat sonucu, sezon sonuna kadar Norwich City'ye kiralandığı bildirildi.

PARA KAZANDIRACAK

Fenerbahçe'den yıllık 2 milyon euro ücret alan Nijeryalı futbolcuya sezonun ilk yarısında bu paranın yarısı ödenmişti.Yobo ligin ikinci yarısında İngiliz ekibinden 800 bin euro ücret alacak. Tecrübeli oyuncunun transferi ile 1 milyon euroluk ikinci yarı ücretini ödemekten kurtulan sarı-lacivertliler kiralama bedeli olarak da 800 bin euroyu kasasına koyacak.

Yobo, Dünya Kupası\'nda Oynamak İçin Fenerbahçe\'den Ayrıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Yobo, Dünya Kupası'nda Oynamak İçin Fenerbahçe'den Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement