Yine Liverpool'a Hüsran: 3-3 - Son Dakika
Spor

Yine Liverpool'a Hüsran: 3-3

Yine Liverpool\'a Hüsran: 3-3

Şampiyonluk hasretini bu sezon dindirmek için büyük çaba harcayan Liverpool, 79. dakikasına 3-0 önde girdiği Crystal Palace deplasmanında ancak beraberlik çıkarabildi.

06.05.2014 00:15

Premier Lig'de zirve mücadelesi veren Liverpool, 37. haftanın kapanış maçında konuk olduğu Crystal Palace karşısında 3-0'lık avantajını koruyamadı ve 3-3'lük beraberlikle umutlarını büyük ölçüde çöpe attı.

SÜREKLİ DEĞİŞEN DENGELER...

Maça Liverpool hareketli bir başlangıç yapmayı başardı. Kırmızılar aradıkları golü de ilk 20 dakikalık bölümde bulmayı başardılar.

7. dakikada savunmadan topla çıkan Skrtel, ceza alanına derinlemesine bir pas gönderdi. Johnson topu almak için sağdan hareketlendi. Araya giren Bolasie'nin müdahalesiyle yerde kalınca penaltı bekledi ancak hakemin kararı korner oldu.

8'de Gerrard'ın kornerden ortasında arka direkte yükselen Sakho kafayı vurdu. Yerden seken top az farkla auta gitti.

15. dakikada Flanagan'ın ceza sahasına doldurduğu topa Johnson hareketlendi. Savunmanın arkasında bomboş kalan Johnson'ın aşırtma kafa vuruşunda top üst ağlarda kaldı.

17. dakikada sağ kanattan hızlı adımlarla ilerleyen Sturridge, içeri kat edip şutunu çekti. Ward'dan seken top direğin dibinden auta gitti. Bu pozisyonun devamında kullanılan köşe vuruşundan Gerrard'ın arka direğe yaptığı ortayı bomboş durumdaki Joe Allen kafayla tamamladı ve Liverpool'u öne geçiren isim oldu: 0-1.

31. dakikada kaleyi cepheden gören serbest vuruş pozisyonunda topu doğrudan kaleye gönderen Suarez'in vuruşunda top az farkla auta gitti.

33. dakikada Jedinak'ın pasında topu göğsüyle kontrol eden Puncheon, yaklaşık 25 metreden çok sert bir şut çıkardı. Köşeye giden topu Mignolet, uzanarak kornere çeldi. Bu pozisyondan iki dakika sonra Ledley'nin pasını alan Jedinak, yaklaşık 30 metreden sağ ayağıyla çok sert bir vuruş yaptı. Ama Mignolet yine gole izin vermedi.

42. dakikada Gerrard'ın uzun pasıyla başlayan kontratakta Allen, soldan kaçan Suarez'e pasını çıkardı. Topu dar açıda yakalayan Uruguaylı forvet, yüzünü yeniden kaleye dönüp şutunu çekti. Köşeye giden topu Speroni uzanarak çeldi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Liverpool soyunma odasına mutlu giden taraf oldu.

BİR ANDA GELEN RAHATLAMA...

Liverpool ikinci yarıya da etkili başlamayı başardı. Üst üste buldukları iki golle de iyice rahatlayan Kırmızılar, ikinci yarının ikinci yarısında kontrataklarla etkili olmaya çalıştılar.

49. dakikada gözler penaltı beklentisiyle hakeme döndü. Sol çaprazdan ceza alanına sokulan Suarez, Sturridge'e pasını verip yeniden hareketlendi. Sturridge, topukla tek top oynarken Suarez, Ward'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Ancak oyun devam etti ve Suarez'e sarı kart çıktı.

51. dakikada Chamakh'tan topu kapan Sterling, yay üzerindeki Sturridge'e pasını çıkardı. Topu kontrol eden Sturridge, sol ayağıyla kavisli bir şut çıkardı. Speroni'nin parmaklarının ucuyla çeldiği top direkten döndü. Boşta kalan topu Suarez tamamladı ancak vuruşunda top farklı biçimde auta gitti.

53. dakikada Gerrard'ın sağ kanada açtığı uzun pası göğsünde yumuşatan Sturridge, içeri kat edip yay üzerinden şutunu çekti. Vuruşunda savunmadan da seken top köşeden ağlara gitti: 0-2.

Bu golden iki dakika sonra Jedinak'tan topu kapan Suarez, kontratağı başlattı ve soldan kaçan Sterling'e pasını çıkardı. Sterling bekletmeden Suarez'e tek top oynadı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Uruguaylı oyuncu, plaseyle farkı üçe çıkardı: 0-3.

67. dakikada sağ kanatta topu alan Johnson, iki kişiden sıyrıldıktan sonra yay hizasından sol ayağıyla sert bir şut çekti. Speroni, topu kornere çelmeyi başardı.

76. dakikada Dikgacoi'nin kısa düşen geri pasında hızla hareketlenen Sturridge, ceza sahasında topu kaptı. Ortaya çevirdiği pası Sterling aldı. Ancak biraz ağır kalınca penaltı noktası üzerinden çektiği şutta savunma araya girip tehlikeyi uzaklaştırdı.

79. dakikada Jedinak'ın pasını alan Delaney, yaklaşık 25 metreden sol ayağıyla sert bir şut çıkardı. Johnson'dan sekip yön değiştiren top Mignolet'nin uzanamayacağı köşeden ağlara gitti: 1-3.

Bu golden iki dakika sonra gelişen Crystal Palace kontratağını Bolasie sürükledi. Sol kanattan ceza sahasına giren Bolasie'nin ortaya çevirdiği topu gelişine bir vuruşla tamamlayan Gayle, farkı bire indirdi: 2-3.

Crystal Palace'ın artan baskısı Liverpool savunmasına zor anlar yaşattı. 88. dakikada Ward'ın uzun pasında Ince'in kafayla aşırdığı topu Gayle ceza sahasında önünde buldu. Bomboş durumda yaptığı plaseyle skora denge geldi: 3-3.

90+5'te Liverpool yeniden öne geçme fırsatı yakaladı. Kornerden arka direğe açılan topu Coutinho ceza alanına doldurdu. Yaşanan karambolde önce Moses, sonra da Allen topu boş ağlara yollamayı başaramadı.

Kalan sürede iki ekip de eşitliği bozamayınca birer puana razı oldular.

Bu skorla Liverpool, puanını bitime bir maç kala 81'e yükseltti ve iki maçı kalan 80 puanlı Manchester City'nin önüne geçti. Crystal Palace ise 44 puana ulaştı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Yine Liverpool'a Hüsran: 3-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement