Yeni Diyarbakırspor 3'üncü Lige Çıktı - Son Dakika
Spor

Yeni Diyarbakırspor 3'üncü Lige Çıktı

Yeni Diyarbakırspor 3\'üncü Lige Çıktı

Bölgesel Amatör Lig'de 'Yeni Diyarbakırspor' adıyla mücadeye eden takımı şampiyon olarak Türkiye 3'üncü Ligi'ne yükseldi.

20.04.2013 17:31  Güncelleme: 08:54

Spor Toto 3'üncü ligde mücadele eden Diyarbakırspor küme düşerken, Bölgesel Amatör Lig'de 'Yeni Diyarbakırspor' adıyla mücadeye eden takımı şampiyon olarak Türkiye 3'üncü Ligi'ne yükseldi. 'Yeni Diyarbakırspor'un şampiyonlyuğu Kürtçe türkülerle kutladı.

Yılarca Türkiye Süper Ligi'nde mücadele eden sırasıyla PTT 1'inci Lig ardından 2'inci lig ve 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta da tutunamayarak bu sezon amatör lige düşen Diyarbakırspor'un yerine kentte Bölgesel Amatör Lig'de Yeni Diyarbakırspor adıyla mücadele eden kentin yeni takımı şampiyon olarak Türkiye 3'üncü Ligi'ne yükseldi.

Yeni Diyarbakırspor'un 3'üncü lige çıkması nedeniyle bir düğün salonunoda şampiyonluk kutlamaları yapıldı. Kutlamalara AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Türkiye Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan, Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Diyarbakır Şube Başkanı Abdulsamet Karakaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, Yeni Diyarbakırspor'lu yöneticiler ve futbolcular hazır bulundu.

Yeni Diyarbakırspor Başkan Vekili Mehmet Han Akan, "Burada olmayan ancak, yüreği aramızda bulunan, bizlere şampiyonluk yolunda her türlü desteği sunan kulüp başkanımız Fevzi İlhanlı'ya ve sahada yüreklerini ortaya koyarak bize bu günü yaşatan futbolcularıma sonsuz teşekkür ediyorum. Teknik heyet ve futbolcularımız bizleri Diyarbakır haklına karşı mahcup etmedi. Bu şampiyonluğu Diyarbakır halkına armağan ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Yeni Diyarbakırspor Başkan Vekili Mehmet Han Akan'a plaket vermek üzere kürsüye gelirken, Diyarbakırspor'un amatör lige düştüğü dönemde Yeni Diyarbakırspor'un profesyonel lige çıkmasından mutlu olduğunu söyledi. Akan, "Yeni Diyarbakırspor'umuza 3'üncü ligde de başarılar diliyor ve kendilerinden bir şampiyonluk daha bekliyoruz" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de, Yeni Diyarbakırspor Teknik Direktörü Faruk Türk'ün plaketini verirken kulübe 3'üncü ligde başarı diledi. Yeni Diyarbakırspor kaleci Antrenörü Halil kaçmaz'ın plaketini veren Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakırspor'u 3 kuşaktan bu yana izlediğini ifade ederken, "Rahmetli babam çok koyu bir Diyarbakırspor taraftarıydı. Erkek kardeşim bir Diyarbakırspor sevdalısıydı. Rahmetli oğlum da hem Diyarbakırspor'lu hem de Beşiktaşlı'ydı. Evimizde hala Diyarbakırspor bayrağı bulunuyor. " diye konuştu.

KÜRTÇE TÜRKÜLERLE HALAY

Diyarbakır Vali yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven Yeni Diyarbakırsporlu yönetici, teknik heyet ve futbolcularla beraber Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti. Konser veren şarkıcı Seyda Perincek davetlileri uzun süre coşturdu.

Öte yandan, Spor Toto 3'üncü Ligi'nde mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor da grubunda şampiyon oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor da kenti gelecek sezon Türkiye 2'nci Ligi'nde temsil edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Yeni Diyarbakırspor 3'üncü Lige Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement