Milli Halterci Çoban: Benim İçin Büyük Deneyim Olacak - Son Dakika
Spor

Milli Halterci Çoban: Benim İçin Büyük Deneyim Olacak

Milli Halterci Çoban: Benim İçin Büyük Deneyim Olacak

Milli Halterci Ayşegül Çoban, Polonya'da yapılacak Dünya Halter Şampiyonasında, kariyerinin ilk Dünya Şampiyonası deneyimini yaşayacak.

18.10.2013 11:32  Güncelleme: 11:48

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Milli halterci Ayşegül Çoban, 20-27 Ekim tarihlerinde Polonya'da yapılacak Dünya Halter Şampiyonası'nda, kariyerinin ilk Dünya Şampiyonası deneyimini yaşayacak.

Yıldızlar ve gençler kategorisinde Avrupa şampiyonlukları, büyükler Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan son Akdeniz Oyunları şampiyonu 21 yaşındaki Çoban, şampiyonada 53 kiloda mücadele verecek.

AA muhabirinin görüştüğü Ayşegül Çoban, haltere 2005 yılında Konya'da kaldığı yurttaki beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle başladığını belirterek, "8 yıldır halter yapıyorum. Öğretmenim ilk kez yanıma gelip 'haltere başlamak ister misin?' dediğinde halter hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bir şeylerin kaldırıldığını biliyordum ama ne kaldıracağımı bilmiyordum, hiç izlememiştim" dedi.

Halteri zamanla sevdiğini, sevmese başarılı olamayacağını kaydeden Çoban, "Ağırlığımla aramda bir sorun yok, hiç olmadı. Bir kadın olarak bu sporun dezavantajını hiç yaşamadım. Sadece çevremdeki insanların bilinçaltına yerleşmiş, 'ağırlık kaldırırsan çocuğun olmaz' gibi yalan yanlış bilgiler bir dönem sıkıntı yarattı. Çevremdekilerin önyargıları dışında, kadın halterci olmanın zorluğunu hiç yaşamadım" diye konuştu.

"Benim için büyük deneyim olacak"

Başarı kazandıkça çevresindekilerin de bu sporu kabullendiğini anlatan Çoban, Dünya Şampiyonası ile ilgili şunları söyledi:

"Şampiyona için nisan ayından beni kamptayım. O kadar çok çalıştım ki umarım emeklerimin karşılığını alırım. Bu yıl katıldığım hiçbir müsabakada madalyayı ıskalamadım ama Dünya Şampiyonalarına çok elit sporcular geliyor. Yaşça daha büyük ve tecrübeli sporcularla mücedele edeceğim. Benim yaşıtlarım da olacaktır ama çoğunluğu daha tecrübeli isimler oluşturacak. Benim için büyük deneyim olacak. Elimden geleni yapacağım. Altın madalya kazanmayı çok istiyorum."

Ailesi başta olmak üzere öğretmenleri, yurttaki arkadaşları ve antrenörlerinin kendisine çok destek olduğunu vurgulayan Çoban, "Takım arkadaşlarımın da desteği çok büyük. Tek başımıza gelmedik buralara. Yeni federasyon başkanımız Tamer Taşpınar da elinden ne geliyorsa yapıyor. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım beklentileri boşa çıkarmam" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Halterci Çoban: Benim İçin Büyük Deneyim Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement