Wenger İntikamını Alabilecek Mi? - Son Dakika
Spor

Wenger İntikamını Alabilecek Mi?

Wenger İntikamını Alabilecek Mi?

Geçtiğimiz sezon Morinho'ya karşı 6-0 kaybeden Arsene Wenger, Stamford Bridge'de intikam peşinde.

05.10.2014 10:01

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı 4-1 mağlup eden Arsenal, Premier Lig'in lideri Chelsea'ye konuk oluyor.

Mart ayında Arsenal'in başında 1000. maçına çıkan Arsene Wenger, Jose Mourinho ile 11 defa karşılaştı. Arsenal bu 11 maçın 6'sında mağlup olurken, 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Büyük maç öncesi geçtiğimiz sezonki maça değinen Wenger, "Kötü bir gün değildi, sadece çok şanssızdık. Fakat o günü asla unutmayacağız. O maçın telafisini yapabiliriz. Futbol tarih yazmak için değil performans göstermek için var." şeklinde konuştu.

Chelsea cephesinden Jose Mourinho ise, "Bu tarz sonuçlar 50 yılda bir olur, her yıl olmaz. Bu normal değil çünkü Chelsea ve Arsenal maçları genellikle kapalı geçer. Arsenal için kötü, bizim için inanılmaz bir gündü." dedi.

Chelsea’nin güçlü rakibi karşısındaki en önemli kozlarından birisi, golcü oyuncu Diego Costa. Geçtiğimiz yaz Atletico Madrid’ten büyük rakamlarla transfer edilen İspanyol yıldız, 6 lig maçında tam 8 gol attı. Yaşadığı sakatlık sorununa rağmen, 25 yaşındaki oyuncu müthiş bir performans gösteriyor.

Chelsea’nin sıkı defansı, Arsenal’e karşı oynanan son 5 saatte kalesinde gol görmedi. Maçı Maviler kazandığı takdirde, Topçular’a 9 puan fark atmış ve şimdiden arayı epey bir açmış olacak.

Ev sahibi ekipte Didier Drogba ile Ramires sakatlıkları nedeniyle Arsenal'e karşı oynayamayacak.

Arsenal'de ise sakatlık isimler şu şekilde: Olivier Giroud, Mathieu Debuchy, Yaya Sanogo, Serge Gnabry, Mikel Arteta, Nacho Monreal, Theo Walcott, Aaron Ramsey

MUHTEMEL 11'LERChelsea: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicuata, Matic, Fabregas, Willian, Hazard, Oscar, Costa

Arsenal: Szczesny, Gibbs, Koscielny, Mertesacker, Chambers, Flamini, Wilshere, Chamberlain, Mesut, Sanchez, Welbeck

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Wenger İntikamını Alabilecek Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement