Video Yardımcı Hakem Almanya'yı Karıştırdı - Son Dakika
Spor

Video Yardımcı Hakem Almanya'yı Karıştırdı

Video Yardımcı Hakem Almanya\'yı Karıştırdı

Bundesliga'da bu sezon deneme amaçlı kullanılan sistem, ciddi tartışmalara yol açtı.

07.11.2017 16:22

Bundesliga sezon başında uygulamaya konulan Video Yardımcı Hakem (VYH) sistemi, tartışmalara yol açmaya devam ediyor.

Alman basınında yer alan haberlerde, sistemin kullanıldığı maçlarda hakem ile video asistanı arasındaki iletişim sorunu yaşandığı ve bu durumun Almanya Futbol Federasyonu (DFB) üzerindeki baskıyı artırdığı iddia edildi.

Bundesliga kulüplerinden VYH sistemine getirilen eleştirilerin hakemlere olumsuz etki yaptığı, özellikle son iki hafta içindeki maçlarda birçok aksaklık yaşandığı ve VYH sistemi ile alınan kararların kaosa yol açtığı vurgulanıyor.

Hatalı kararlar veriliyor

Haberlerde, VYH sisteminin proje sorumluluğunu üstlenen Hellmut Krug'un, Schalke 04- maçında iki kez video asistan uygulamasını kullandığı ve Schalke 04'ün lehine karar verilmesine sebep olduğu öne sürüldü.

Krug suçlamaları reddederken, DFB ise Alman yöneticiyi görevinden alarak yerine Lutz Michael Fröhlich'i getirdiğini duyurdu. DFB, bundan sonraki maçlarda proje sorumlularının video asistanıyla doğrudan temasa geçmesini de yasaklandı.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan eski FIFA kokartlı Alman hakem Bernd Heynemann ise VYH nedeniyle sahadaki hakemin kararlarının yeterince ciddiye alınmadığını ve "zavallı duruma düşürüldüğü" yönünde eleştiride bulundu.

Birçok eleştiri var

Bundesliga kulüplerinin yöneticileri ise son dönemde yaptıkları açıklamalarda, VYH'nin yetki karmaşasına yol açtığını ve kararların daha fazla tartışılmaya başlandığını belirtti.

'un menajeri Stefan Reuter, tarafların toplanarak VYH sisteminin gerekliliğinin yeniden masaya yatırılması gerektiğini savundu.

'in teknik direktörüde hakemin sahadaki en üst otorite olduğunu ve sadece büyük hatalı kararlarda müdahale edilmesi gerektiği görüşünü paylaştı. Prensip olarak VYH sisteminin kullanılmasından yana olan Heynckes, zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Başkanıise VAR sisteminin kaldırılması ve kararların sahada hakemler tarafından verilmesi gerektiğini ifade etti.

Borussia 'ın teknik direktörüise VYH'yi savunarak, "VYH sistemi, futbol için iyi olur. Ancak sezonun yarısından sonra durdurulacağına inanıyorum." dedi.

Bundesliga'da bu sezon test aşamasında olan VYH sisteminin sürekliliğine, mart ayında karar verilecek.

Aynı başlıkta

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Video Yardımcı Hakem Almanya'yı Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement