Uluslararası Güreş Turnuvasında Türkiye Lider Oldu - Son Dakika
Spor

Uluslararası Güreş Turnuvasında Türkiye Lider Oldu

Uluslararası Güreş Turnuvasında Türkiye Lider Oldu

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 2.kez düzenlenen Uluslararası Güreş Turnuvasında Türkiye takım halinde birinci oldu.

15.09.2012 18:42

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 2. kez düzenlenen Uluslararası Güreş Turnuvasında Türkiye takım halinde birinci oldu. Finallerde ise yabancı sporcuların bir çoğu kendi sıkletlerinde liderliği elde etti.

Dursunbey Belediyesi'nin organize ettiği ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun katkıları ile yapılan 2. Dursunbey Uluslararası güreş turnuvası çekişmeli mücadelelere sahne oldu. İki gün süren müsabakalarda geçen yıla göre yabancı sporcuların üstünlüğü dikkat çekerken, takım halinde ise Türkiye liderliği elde etti. 8 ülkeden 170 civarında güreşçinin katıldığı müsabakalara ilgi büyük oldu.

Final müsabakalarını Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz ile çok sayıda yetkili izledi. Müthiş karşılaşmalara sahne olan finallerde yabancı güreşçiler Türk güreşçilere üstünlük sağlarken, sadece 3 güreşçi kendi sıkletlerinde altın madalya elde etti.

Final maçlarının ardından ödül törenine geçilirken, 10 ayrı sıklette altın madalya alan sporcular protokol tarafından tek tek ödüllendirildi. Ülkeler sıralamasına göre Türkiye 57 puanla lider olurken, ikinci Gürcistan, üçüncü ise Özbekistan oldu. Müsabakalarda Dursunbey Belediyesi birinci takıma bin dolar, ikinci takıma yedi yüz elli dolar, üçüncü takıma ise beş yüz verdi.

Belediye başkanı M. Ruhi Yılmaz, katılan ülkelerin hepsine ve sporcularına teşekkür etti.

Güreşlerin sonunda çekilen hatıra fotoğraflarının ardından 2. Uluslararası Güreş Turnuvası sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Uluslararası Güreş Turnuvasında Türkiye Lider Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement