UEFA Fenerbahçe Kararını Verdi - Son Dakika
Spor

UEFA Fenerbahçe Kararını Verdi

UEFA Fenerbahçe Kararını Verdi

Türk futbolunu etkileyecek kritik karar öncesi gözler UEFA'dan yapılacak açıklamaya çevrildi.

25.06.2013 12:34  Güncelleme: 12:44

UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında verilen kararın yazımının tamamlandığı ve kısa bir süre sonra taraflara tebliğ edilerek ilerleyen saatlerde internet sitesinden duyrulacak. Avukat Emin Özkurt, UEFA'dan kendisine gelen bilgileri paylaştı. Fenerbahçe'nin geri çektiği CAS davasında ve Beşiktaş'ın yine UEFA ile yaşadığı mali tablo davasında görev alan avukat Emin Özkurt, sorularını yanıtlarken, UEFA'nın, aldığı kararların yazımını tamamladığını söyledi. Emin Özkurt ayrıca, UEFA'nın, aldığı kararları bu gece kişi ve kulüplere tebliğ edeceğini, tüm kamuoyuyla da sabah siteye koyarak paylaşacağını dile getirdi.Özkurt, kararların içeriğiyle ilgili olarak ise, şimdilik herhangi bir bilgi veremeyeceğini sözlerine ekledi.

FENERBAHÇE'DEN BİR GARİP SAVUNMA

Fenerbahçeli yönetici Tolga Deniz Aytöre UEFA'daki tarihi duruşmayı BUGÜN'e anlattı...

Sarı-Lacivertlilerin hukukçu idarecisi, UEFA'nın İspanyol müfettiş yerden yere vurdu. Ne dosyayı, ne kararı okumuş dediği Palacios için "Sadece yuvarlak laflar edip durdu. Esasında bu rapor ülkemize hakarettir. Aynı raporlarla Real Madrid'i yargılayamazlar" dedi

Fenerbahçe'nin hukukçu yöneticisi Tolga Deniz Aytöre, önceki gün UEFA Disiplin Kurulu'na verdikleri tarihi savunmayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 6 saatlik duruşma ile ilgili gözlemlerini aktaran Aytöre UEFA'nın İspanyol müfettiş Miguel Palacios'a sert eleştiriler yöneltti.

Palacios'un duruşma boyunca yuvarlak laflar edip durduğunu belirten Sarı-Lacivertli idareci, "Dünyadan bihaber, oturmuş oraya. Ne dosyayı okumuş, ne kararı okumuş. Esasında o bizi değil, biz onu sorguya çektik.

Ama soru soruyoruz müfettişin hiçbir tepkisi olmuyor. İnsanlar bilsin, bu Fenerbahçe'nin meselesi değil sadece. Palacios'un bu raporu bize hakarettir. Türkiye bu kadar küçük ve basit bir ülke değil. Aynı raporlarla Real Madrid'i yargılayabilirler mi; yargılamayamazlar. O zaman Fenerbahçe'yi de yargılayamayacaklar" diye konuştu.

Delil gösterememiş

İspanyol müfettişin öncelikle ağır ceza mahkemesinin raporunu açıp bir okuması gerektiğini dile getiren Aytöre, "Diyor ki; 'Fenerbahçe yöneticilerinin şike görüşmeleri var tapelerde'. Biz de dedik ki 'Bize iki değil, sadece bir tane göster, tüm suçlamaları kabul edip gidelim.' Ama gösteremiyor tabii ki. Sadece 'Görüşmeler var, raporda yazıyor' deyip susuyor" ifadelerini kullandı.

YARA ALMAYACAĞIZ

UEFA'nın soruşturmasından çıkacak sonuçla ilgili öngörülerini de bildiren Deniz Aytöre, "Çok siyasi, çok zorlama; birlerinin, bir gurubun ya da bir mantığın zorlamasıyla bir karar alma yoluna gitmezlerse Fenerbahçe kesinlikle bu işten yara almadan çıkar. Çünkü bu raporla Fenerbahçe'ye ve Fenerbahçe yöneticilerini ceza verilemez" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor UEFA Fenerbahçe Kararını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement