Üç Yılın Değişmez Şampiyonu Jarvis Tahtını Kaptırdı - Son Dakika
Spor

Üç Yılın Değişmez Şampiyonu Jarvis Tahtını Kaptırdı

Üç Yılın Değişmez Şampiyonu Jarvis Tahtını Kaptırdı

Antalya Kemer'in dünya çapındaki spor organizasyonu Red Bull Sea to Sky'da İngiliz Graham Jarvis, şampiyonluğu Jonny Walker'e kaptırdı.

30.09.2013 13:57  Güncelleme: 14:00

Antalya Kemer'in dünya çapındaki spor organizasyonu Red Bull Sea to Sky'da İngiliz Graham Jarvis, şampiyonluğu Jonny Walker'e kaptırdı.

Deniz seviyesinde başlayıp 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı zirvesi'nde sona eren yarışın ikinciliğini Graham Jarvis, üçüncülüğünü ise İspanyol Alfredo Gomez kazandı. Bu yıl ilk 10'a Türk sporcu giremedi, zirveye ulaşabilen Kemerli Mustafa Güngör ve Trabzonlu İslam Yıldız, madalya kazanmaları yanında dünyanın en zor enduro yarışları arasında sayılan Erzberg Rodeo'ya katılma hakkını elde ettiler.

NEFES NEFESE MÜCADELE

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ve 25 ülkeden 131 sporcunun katıldığı yarışın Çamyuva sahilinden verilen startının hemen ardından ön sıraya yerleşen İngiliz Jonny Walker, Ağva Deresi, Gedelma, Yayla Kuzdere, Karanlık Kanyon bölümlerini önde geçerken eski şampiyon Jarvis'in nefesini adeta ensesinde hissetti. Karanlık Kanyon geçişini tamamlarken kısa bir aksilik yaşayan Jonny Walker bu noktada liderliği geçtiğimiz 3 yılın galibi Graham Jarvis'e kaptırdı.

AKSİLİKLER JARVİS'İ BIRAKMADI

Ön sıraya yerleşen İngiliz sporcu Graham Jarvis, Gürleyik etabını geçip Çukuryayla üzerinden Tahtalı'nın zorlu yamaçlarına tırmanırken iki kez yolunu kaybetti ve bu sırada Walker'e geçildi. Her şeye rağmen Walker'e yetişip tekrar geçen Jarvis, finişe kısa bir mesafe kaldığında bu kez de stop eden motorun çalışmaması üzerine şanssızlığın zirvesini yaşadı. Jarvis, motosikletini güçlükle çalıştırdıysa da, birinciliği 10 saniye ile genç rakibi Jonny Walker'e kaptırdı. Sonuç skor listesine Walker: 2 saat 17 dakika 14 saniye, Jarvis 2 saat 17 dakika 24 saniye şeklinde yansıdı. üçüncü Alfredo Gomez ise 2 saat 26 dakika 10 saniyede zirve görebildi. Sporcular tanınan 6 saatlik süre içinde 2'si Türk 28 kişi zirviy ulaşarak altın madalyaya hak kazandı.

ÖDÜLLER GECE VERİLDİ

Daha önce Tahtalı zirvesinde yapılan ödül töreni, bu yıl yarışın ana yönetim merkezi olan Rose Otel'de gerçekleştirildi. Yarışın belli aşamalarını geçebilen sporculara verilen Bronz, Gümüş ve Altın madalyalar verilmeden önce bir konuşma yapan Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı Semih Özdemir, bu yıl da dünya çapında bir yarışı başarıyla bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, katkısı olan kişi ve kuruluşların tümüne teşekkür etti.

Törende konuşan Red Bull Spor İlişkileri Müdürü Çağdaş Balibayoğlu da gelecek yıl başvuru tarihini öne çekerek özellikle yabancı sporcu katılımını artıracaklarını söyledi. Balibeyoğlu, zirviyi varan iki Türk sporcunun da uluslararası romaniacs ve Erzberg'de yarışmaya hak kazandıklarını müjdeledi.

Ödül töreninde zirve gören 28 sporcuya altın, 9'uncu kontrol noktasını geçebilen 40 sporcuya gümüş, 4'üncü kontrol noktasını geçebilen 38 sporcuya bronz madalyaları Red Bull görevlisi genç kızlar tarafından verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Üç Yılın Değişmez Şampiyonu Jarvis Tahtını Kaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement