Turnuva Takımları Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Spor

Turnuva Takımları Kahvaltıda Buluştu

Turnuva Takımları Kahvaltıda Buluştu

'Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni Turnuvası'na katılacak olan takımlar kahvaltı programında bir araya geldi.

10.08.2013 13:58  Güncelleme: 14:05

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni Turnuvası'na katılacak olan takımlar kahvaltı programında bir araya geldi.

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde gerçekleşen programda Eskişehir spor oyuncuları, Türkmenistan'ın Httu FK, Kazakistan'ın Vostok FC ve Kırgızistan'ın Abdyh Ata FC takımlarının oyuncuları ile bir araya geldi.

Kahvaltı programı sonrası bir açıklama yapan Eskişehir Valisi ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, Eskişehirspor'un etkinliğe ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türk dünyası ile aramızdaki gönül bağlarını daha da kuvvetlendirmek için yaptığımız bir çok etkinlik var. Biz buna spor alanında da yapacağımız etkinliklerle kardeşliğimizin perçinlenmesini isteyerek bu organizasyonu düzenledik. Eskişehirspor, Anadolu'da özel ve ayrı olan bir kulübümüz. İlklerin takımı ve Anadolu'nun gururu. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması da bizim gönlümüzden geçendi ve o şekilde zuhur etti. Mutlaka bir rekabet olacak ancak asıl kazanması gereken centilmenlik ve kardeşlik. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Ardından konuşma yapan Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Hoşcan ise, takımın sürecinin ardından kente döndüğünü, kamp süresi içinde Eskişehirspor'un kaptan oyuncusu Servet Çetin'in kardeşini kaybettiğini ancak antrenmanlara devam ettiğini belirtti. Hoşcan, "Takımımız güzel bir kamp sürecinden sonra tesislerimize ve şehrimize geldi. Futbolun bir gerçeği vardır acısı ve tatlısı. Bayramı ve iş zamanı hiç belli olmaz. Bayramda bile bu işleri yaşayabiliriz. Acı zaman olur ki burada Servet kardeşimiz kamp sürecinde kardeşini kaybetti ama profesyonel olarak yine antrenmana devam etti. Bugün burada bir ilki paylaşıyoruz. Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Eskişehir'in aldığı görev ve sorumluluk ortadaydı. Bugün Türkmen, Kazak ve Kırgız kardeşlerimizle bir araya gelmemizin en önemli sebepleri olan Bakan Avcı ve Vali Güngör Azim Tuna'nın bu görevi bize tevdi etmelerinden büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bu turnuvanın tüm giderlerini de 'Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansımız' karşılamaktadır. Kardeş takımlarımızla bugün ve yarın yapacağımız bir şölen var. Bu şölen ve kardeşliğin daha samimi ortamlara dönmesini, gelecekte de daha iç içe olacağımız bu ortamda sıcak ilişkilerin kurulacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Program; Vali Tuna, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ve beraberindeki heyetin takım oyuncuları ile bayramlaşması ve hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Turnuva Takımları Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement