Türkiye, Avrupa Kros Şampiyonasında 23 Atletle Temsil Edilecek - Son Dakika
Spor

Türkiye, Avrupa Kros Şampiyonasında 23 Atletle Temsil Edilecek

Türkiye, Avrupa Kros Şampiyonasında 23 Atletle Temsil Edilecek

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak olan Avrupa Kros Şampiyonasında Türkiye'yi 23 atlet temsil edecek. Türkiye Atletizm Federasyonu başkanı Fatih Çintimar, sporcuların zorlu hava şartları ve parkurda yarışacaklarını belirtti. Türk sporcuların ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyleyen Çintimar, madalyalarla dönmeyi hedeflediklerini ifade etti.

09.12.2023 14:52  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yarın yapılacak olan 29'uncu U20, U23 ile Büyükler Kadın ve Erkek Avrupa kros şampiyonasında Türkiye'yi 23 atlet temsil edecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) başkanı Fatih Çintimar, "Avrupa Kros şampiyonası günü hava şartları ve çok zor bir parkur bekliyor tüm sporcular" dedi.

Sporcuların son çalışmasını yağmur altında gerçekleştirdiğini ve hava şartlarına alışmaya çalıştığını belirten Çintimar, "Çok ağır ve zorlaştırılmış bir parkurda tüm sporcular yarışacaklar. İnanıyorum ki bu zor parkur ve hava şartlarına rağmen sporcularımız Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. Balkan şampiyonasında olduğu gibi madalyalarla ülkemize dönecekler. Ferdi ve takımlarda başarılı olacak bir takımla buradayız. Türkiye'nin yükselen atletizm değerleri ve yıldızı burada da yükselmeye devam edecektir. Amacımız bu şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bu yarışma sonunda ülkemizde gerçekleştirilecek olan Avrupa Kros şampiyonasının temsili bayrağını burada Kepez belediye başkan yardımcımız ile birlikte alarak ülkemize döneceğiz. Avrupa kros şampiyonasında yarışacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Bu şampiyonaların en zor parkuru ve hava şartlarının çok zor olacağı bir yarışma olacak. Bu zor hava koşullarında yarışacak tüm ülkelere ve sporcularımıza tekrar başarılar diliyorum.

23 SPORCUMUZ YARIŞACAK

10 Aralık Pazar günü Türkiye saati ile 14.25'te ilk olarak U20 Kadınlar 5000 metre koşusu yapılacak. Millilerde Edibe Yağız, Merve Karakaya, Dilek Koçak ve Esmanur Yılmaz piste çıkacak.

U20 Erkekler 5000 metrede Utku Göler, Ali Tunç, Caner Can Tunçtan, Mervan Haykır, U23 Kadınlar 7000 metrede Pelinsu Şahin, Ezgi Kaya, İnci Kalkan, Nur Sena Çeto,

U23 Erkekler 7000 metrede Ömer Amaçtan, İsmail Taşyürek, Taner Tunçtan, Ayetullah Aslanhan yarışacak.

Büyük Kadın ve Erkekler 9000 metre ile takımlar karışık mıx bayrak 1500 metrede ise Bahar Atalay, Sümeyye Erol, Semra Karaaslan, Ramazan Baştuğ, Ersin Tekal, Ahmet Alkanoğlu ve Yunus Emre Akkuş, milli takım adına madalya mücadelesi verecekler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Türkiye, Avrupa Kros Şampiyonasında 23 Atletle Temsil Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement