Constant: Hedefim Trabzonspor'da Nokta Koymak - Son Dakika
Spor

Constant: Hedefim Trabzonspor'da Nokta Koymak

Constant: Hedefim Trabzonspor\'da Nokta Koymak

Trabzonspor Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Kevin Constant, hedefinin bordo-mavili takımda noktayı koymak olduğunu söyledi.

15.11.2014 13:29  Güncelleme: 13:47

Trabzonspor Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Kevin Constant, bordo mavili ekibe gelişinden, gelecekteki beklentilerine kadar değişik konularda değerlendirmelerde bulundu. İnişli çıkışlı grafiğin yeni takım kurulmasından kaynaklandığını kaydeden ve Trabzonspor'un Avrupa Ligi'nde de üst tura çıkabileceğine inandığını belirten Constant, "Yolun sonu aydınlık" dedi.

"EŞİMİ İKNA ETTİM"

Trabzonspor'a nasıl geldiğini anlatan Constant, Milan'da kalmasının istendiğini ancak Avrupa'nın çeşitli kulüplerinden gelen teklifleri değerlendirmeye karar verdiğini belirterek, "İngiltere'den, İtalya'nın diğer kulüplerinden ve Trabzonspor'dan gelen teklifler bana iletildi. Trabzon'da uluslararası okul olmadığı için eşim önce sıcak bakmadı. Trabzonspor'un Türkiye'nin büyük kulüplerinden biri olduğunu ve büyük bir camia olduğunu söyleyerek eşimi ikna ettim" ifadelerini kullandı.

"FAVORİ POZİSYONUM 10 NUMARA"

Constant, Milan'da sol bek, Trabzonspor'da ise daha çok orta alanda oyun kurucu olarak görev yaptığı hatırlatılarak konuyla ilgili görüşünün sorulması üzerine de, şunları söyledi: "Sadece Milan'da sol bek oynadım. Kariyerimde mevkim sol açık ve 10 numaradır. Favori pozisyonum ise 10 numaradır. Sadece stoper ve sağ bek mevkiinde oynayamam diye düşünüyorum. Toulose'deki eğitimimde her mevkide oynadım. 18 yaşında profesyonel olduğumda hem sağ hem de sol kanatta oynadım. Tam bir takım oyuncusu olduğumu söyleyebilirim."

"YOLUN SONU AYDINLIK"

Trabzonspor'da inişli, çıkışlı grafiğin yeni bir takım kurulmasından kaynaklandığını kaydeden Constant, "Takım da yeni, teknik heyetimiz de. Takım birbirine alışmaya çalışıyor. Bu da zamanla oluyor. Ne yazık ki ağır ve uzun süreli sakatlıklar da yaşandı. Bu durum kadro istikrarını bozdu. Ancak zamanla bu sıkıntıların aşılacağını düşünüyorum" görüşüne yer verdi, "Bundan sonra her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum. Yolun sonu aydınlık" dedi. Avrupa Ligi'nde üst tura çıkacağımızı düşündüğünü kaydeden, "En azından çeyrek finale kadar gidebiliriz" diyen Fransız futbolcu, "Geçen sezon takım son 32'ye kaldı. Bu sezon bunun üstüne çıkabiliriz" diye konuştu.

"TRİBÜNLERİN BOŞ OLMASI BENİ ŞAŞIRTTI"

Tribünlerin boş olmasını da değerlendiren Kevin Constant, "Ben dolu tribünlere oynamaya alışkın bir oyuncuyum. Bu durum beni şaşırttı. Taraftarlarımız sanıyorum galibiyetlerin az olması ve takımın puan sıralamasında alt sıralarda olmasından şikayetçi. Bazı taraftarların da yeni uygulanan bilet sisteminden şikayetçi olduklarını duydum. Trabzon şehri ve insanı kulübünü çok seviyor. Onları memnun etmek için galip gelmemiz lazım. Bunu başarırsak tribünler her şeye rağmen yeniden dolacaktır. Hiçbir kulübün taraftarı iyi futbol ve sonuçlara kayıtsız kalamaz. Mutlaka bizleri izlemeye ve desteklemeye daha çok geleceklerdir" dedi.

"HAYATIM EŞİM VE ÇOCUKLARIM"

Ailesiyle ilgili açıklamalarda bulunan ve aynı okulda okuduğu eşiyle 16 yaşında tanıştığını anlatan Constant, "Eşim olmasaydı bu kariyeri yapamazdım. Bütün hayatım eşim ve çocuklarım. Burada oldukları süre içinde güzel vakit geçirdik. Denize açılıp balık da tuttuk. Buradaki ortamı gördükten sonra onlar da Trabzon'un benim için doğru tercih olduğuna inandılar" ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR TARİHİNİN ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN BİRİ OLMAK İSTİYORUM"

Trabzon çok sevdiğini dile getiren Constant, "Futbola odaklanmak için çok güzel bir ortam var. Güvenli, deniz var, kumsal var. Alışveriş konusunda bazı markaların eksik olması dışında her şey çok iyi. Yemekler çok güzel. Trabzon insanı da çok cana yakın. Özellikle kulübü ve takımı çok seviyorlar. Bu taraftar topluluğu beni motive ediyor. İnsanlar kazanınca mutlu oluyor, kaybedince mutsuz. Tam bir futbol kenti" dedi. Futbola Trabzonspor'da nokta koymayı düşündüğünü anlatan ünlü oyuncu, "4 yıllık sözleşme imzaladım. Benden memnun olurlarsa kontratı istedikleri kadar uzatabileceğimi Başkana söyledim. Trabzonspor tarihinin önemli oyuncularından biri olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞARIYI İSTİYORSAN GEREĞİNİ YAPACAKSIN"

Taraftarlara da seslenen Constant, "Taraftarlar hep iyi şeyler duymak, oyuncular ve teknik heyet de hep iyi sonuçlar almak ister. Bazen işler istendiği gibi gitmediğinde her ikisi de gerçekleşmiyor. Ama şu bilinmeli ki hiç kimse başarısız olmak istemez. Başarılı olmak için ise herkesin istemesi gerek. Taraftar isteyecek, hoca isteyecek, kulüp yöneticileri ve çalışanları isteyecek, futbolcu isteyecek. Herkes başarıyı istediğinde ve bunun için gerekli olanı yaptığında sonuç kendiliğinden gelir. Başarıyı istiyorsan gereğini yapacaksın. Sadece ben istiyorum demekle olmuyor. Taraftar başarı istiyorsa takımına sahip çıkacak ve destekleyecek" diyerek açıklamalarını noktaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Constant: Hedefim Trabzonspor'da Nokta Koymak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement