Trabzonspor'dan Kura Değerlendirmesi, Haberine Ek - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'dan Kura Değerlendirmesi, Haberine Ek

Trabzonspor\'dan Kura Değerlendirmesi, Haberine Ek

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play off maçında karşılaşacağı Atletic Bilbao'nun tarihi kendi ülkesinde elde ettiği başarılarla dolu.

05.08.2011 16:02

Trabzonspor'dan KURA DEĞERLENDİRMESİ, HABERİNE EK

BİLBAO ÇOK GÜÇLÜ

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play off maçında karşılaşacağı Atletic Bilbao'nun tarihi kendi ülkesinde elde ettiği başarılarla dolu. İspanya'nın Bask bölgesinin takımı olan Bilbao, 1928'den beri La Liga'da mücadele eden Real Madrid ve FC Barcelona ile birlikte ligden hiç düşmemiş üç takımdan birisi.

8 kez İspanya şampiyonu olan Bilbao, 24 kez de İspanya Kupası'nı kazanmayı başardı. İspanya 1'inci Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 58 puanla kapayan Bilbao, Sevilla ve Atletico Madrid ile aynı puanı toplamıştı. Bask temsilcisi, beşinci ve altıncı sıradaki takımların UEFA Avrupa Ligi vizesi aldığı ligde üçlü averajla 6'ncı sırada yer aldı.

Geçtiğimiz sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele edemeyen Bilbao, İspanya Kral Kupası'nda ise alt lig temsilcisi Alcarcon'u 2-0 ve 1-0'lık galibiyetlerle elendikten sonra Barcelona'yla eşleşmişti. Barcelona deplasmanından 0-0'lık skorla dönmesine rağmen, San Mames'de 1-1 berabere kalarak Katalan temsilcisine elenmişti.

TÜM FUTBOCULARI BASKLI

İspanya'daki özerk bölgelerden biri olan Bask takımı Bilbao, kadrosunda Basklı futbolcular dışında isimlere yer vermemesine rağmen önemli yıldızlara sahip. Güçlü alt yapısıyla bilinen Bilbao'nun en değerli oyuncusu İspanya Milli Takımı'nın da formasını giyen Fernando Llorente. 20 milyon avroluk değer biçilen Fernando Llorente'nin dışında yine Bilbao alt yapısından yetişen ve İspanyol futbolunun en önemli genç yeteneklerinden olan orta saha oyuncusu Javi Martinez de takımın en değerli isimlerinden. 18 yaşındaki hücum oyuncusu İker Muniain, 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Markel Susueta, tecrübeli defans oyuncuları Fernando Amorebieta, Andoni İraola ile 22 yaşındaki genç savunmacı Mikel San Jose takımın diğer dikkat çekici isimleri.

Marcelo Bielsa'nın çalıştırdığı Bilbao ekibinin yaz transfer döneminde kadrosuna Real Zaragoza'dan 7. 5 milyon avro karşılığında transfer edilen İspan, Ümit Milli Takımı'nın orta saha oyuncularından Ander Herrera.

TrabzonSPOR BİLBAO'YA DEPLASMANDA YENİLİP ELENMİŞTİ

Bu arada Athletic Bilbao, Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında daha önce 3 kez eşleşti. 1985-86 sezonunda UEFA Kupası 1'inci turunda Beşiktaş ile karşılaşan İspanya takımı, sahasında 4-1, deplasmanda da 1-0 kazanarak turu geçmişti. 1998-99 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile aynı grupta yer alan Athletic Bilbao, İstanbul'da 2-1 yenilirken, evinde 1-0 galip geldi. İspanyol ekibi ile Trabzonspor, 2004-05 sezonunda UEFA Kupası'nda eşleşmiş ve ilk maçı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Gonzales'in kendi kalesine attığı gol ve Mehmet Yılmaz'la Gökdeniz'in filelere gönderdiği gollerle 3-2 kazanan Trabzonspor, deplasmanda oynanan müsabakayı 2-0 kaybederek birinci turda elenmişti. Athletic Bilbao'nun 39 bin 750 seyirci kapasiteli San Mames Stadı, 1913 yılında inşa edilmiş olup İspanya'nın maç yapılan en eski stadyumdur.

YES - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'dan Kura Değerlendirmesi, Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement