Dha Spor - Trabzonspor'da Genel Kurula Doğru... - Son Dakika
Spor

Dha Spor - Trabzonspor'da Genel Kurula Doğru...

Dha Spor - Trabzonspor\'da Genel Kurula Doğru...

Dha Spor - Trabzonspor'da Genel Kurula Doğru..

06.12.2010 12:28

DHA SPOR - TRABZONSPOR'DA GENEL KURULA DOĞRU...

EYÜP AŞIK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Trabzonspor'da Aralık ayı içerisinde yapılacak olan seçimli olağan genel kurul öncesi ismi Başkan adaylığıyla anılan eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, "Görüşmeler yaptım ve 1 haftalık çalışmalarımdan, kulübün iyi yönetilmediğine inandığım noktaları düzeltmek adına hazırladığım samimi projeleri gerçekleştireceğim ortamı yaratamayacağımı anladım. İstediğim yönetim kurulu kadrosunu oluşturamayacağını da anlayınca adaylıktan çekildim" diye konuştu. Trabzonspor'da ilki 10 - 11 Aralık tarihlerinde, çoğunluk sağlanamadığı taktirde ise ikincisi 18 - 19 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Seçimli Olağan Genel Kurul öncesi İbrahim Usta'dan sonra ismi başkanlık için anılan Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık da adaylıktan çekildi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nda kalabalık bir gazeteci topluluğuna açıklama yapan Eyüp Aşık, geçmişte kulüp için yaptığı hizmetleri anlattı. Aşık, kulübün sportif, idari ve alt yapı olmak üzere üç alanda değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Sportif yapı hepimizi umutlandırıyor. Ama takdir edersiniz ki Trabzonspor'un tek önemli sorunu puan cetveli değil. Mali yapısında ciddi yanlışlar ve sıkıntılar vardır. Trabzonspor'un imkanlarıyla örtüşmeyen, hele hele şimdi iyi dönemde biraz daha iyi taşınabiliyor ama en küçük krizde taşınamayacak bir mali yapı var. Bu, yönetimin fahiş hatası değil, uzun yıllardır böyle. Alt yapı, Trabzonspor'u taşıyamayacak durumda. Sıradan bir kulübün alt yapısı haline gelmiş. Bırakın Türkiye'yi, Trabzonspor'a oyuncu yetiştiremiyor. İdari yapı da kesinlikle iyi değil" diye konuştu.

"BORSADAN CAMBAZLIKLARLA KURTULAMAZSINIZ"

Kulübün 100 milyon doları aşan borcunun olduğunu da belirten Aşık, "Ayrıca her sene 15 Milyon TL faiz ödüyoruz. Orta halli bir takımı ayağa kaldıracak parayı borca veriyoruz. Almanya'da Dortmund nasıl bir altyapı sistemi kurmuşsa, Trabzonspor da kurmalıdır. Barcelona gibi paraya para demeyen bir kulüp bile altyapısından gelen 8 futbolcusuyla oynuyor. Yönetim kurulu 3 seneden sadece 1 ya da 2 kez toplanırsa, gündeminde de böyle bir şey olmazsa, sadece penaltı korner, puan cetveli tartışılırsa küçük başarılardan öteye gidemezsin. SPK Türkiye'nin en iyi çalışan kurumlarından biri. Trabzonspor, borsadan mafyamsı ya da cambaz bir yolla kurtulamaz. Ayrıca aldığı parayı da ödememek Trabzonspor'a yakışmaz. Bu borçlar ertelene ertelene çığ gibi büyüdü. Geçmiş dönemde 35 milyon TL'ye ibra edilmeyen yönetimin borcu şimdi 100 milyon doları aştı. Akyazı Stadı, Trabzon'a olur ama yapılan anlaşmada Avni Aker ve Yavuz Selim'in yıkılması var. Bu statları yıkmak Trabzon'da futbolun kabesini yıkmaktır, ruhunu yıkmaktır. Yanlış bir yola girilmiş ve hiç kimse bu yanlışı tartışmıyor. Herkes önümüzdeki maçı konuşuyor. Geçenlerde duydum; şok oldum. Borcu 170 milyon TL olan kulüp, bütçe kısımı için altyapının öğlen yemeğini kesmiş. Bu borcu, çocukların pilav kompostosunu keserek ödeyecek herhalde. Sayın başkana kalsa altyapıyı da kapatmak istiyor" dedi. "170 MİLYON TL'LİK BORÇ KORKUNÇ BİR RAKAM"

Borcu 10 yıl içerisinde tamamen sıfırlayabilecek çalışmalar yaptığını da vurgulayan Aşık, şöyle konuştu: "170 milyon TL'lik borç, korkunç bir rakamdır ama iyi yönetilirse kötü bir rakam değildir. İnsanlar gayret ederse büyük projeler gerçekleştirebilir. Trabzonspor'un gelirlerini artıracak projeler oluşturmak, Trabzonspor'a kolej yani eğitime dayalı bir altyapı oluşturmak, borsayı çözmek, idari yapıyı aktifleştirmek, eski değerlerimize sahip çıkmak ki bu asla susturmak değil. Bunlar öncü hedefler olmalı. Tüm bunları düzeltmek için iyi çalışmalar yaptım. İstanbul'dan, Ankara'dan, mali yapıyı düzeltebilecek bir ekip hazırladım. Trabzon'a geldim ve 1 haftadır Trabzon'da çalışıyorum. 3 - 4 gece hiç uyumadım. Görüşmeler yaptım ve 1 haftalık çalışmalarımdan sonra baştan beri saydığım samimi projeleri gerçekleştireceğim ortamı yaratamayacağımı anladım. Bana yapılan telkinlerden, kişilerle yaptığım görüşmelerden, benimle beraber görev yapmasını istediğim arkadaşlardan aldığım fikirler sonucunda belirttiğim neticede bir yönetim kurulu kadrosu oluşturamayacağımı anladım."

"İSTEDİĞİM EKİBİ KURAMAYACAĞIMI ANLADIM"

Aşık açıklamalarını şöyle tamamladı: "İnsanların, benim anlattıklarımdan ziyade saha sonuçlarıyla ilgilendiğini gördüm. Sizleri 2 gün öncesinde toplantıya davet ettiğim zaman adaylığımı açıklayacaktım. Ancak 2 günde olay değişti. Dün ve evvelki günde olanlardan sonra istediğimiz manada bir şey çıkmayacağını anladım ve adaylıktan çekildim. Girsem kazansam da istediğim ekibi kurdurtmayacaklarını anladım. Yapacağım projeleri gerçekleştiremeyeceğimi anladım. Tüm bunları da kendime yediremedim ve çekildim. Eleştirmek ya da fitne sokmak istemiyorum, çünkü birlikteliğe ihtiyaç var. Benim adaylığım istikrarın bozulacağı şeklinde yorumlandı, üzerime çok adam geldi. Kongre kararını ben almadım. Ben bugün yokum dedim göreceksiniz muhtemelen listenin yüzde 80'i değişecek. ve yine diyorum ben olmasam da kongrede iki liste yarışacak. Trabzonspor'a candan başarılar diliyorum. Allah Trabzonspor'un yardımcısı olsun."

BAŞKAN ŞENER: "ÜZERİMİZDEKİ SORUMLULUK ARTTI"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise Eyüp Aşık'ın başkan adayı olmamasıyla ilgili olarak, "Aşık'ın da adaylıktan çekilmesi bizim sorumluluğumuzu daha fazla artırdı. Şu anda görünene göre kongreye tek liste olarak gideceğiz. Umarım her şey Trabzonspor için daha hayırlı olur. Ama biz kongreden çok hafta sonu oynanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını düşünüyoruz. Kongreyi hep arka planda tutmaya çalıştık. Takımın bundan etkilenmesini istemiyoruz" dedi. Şener, taraftarların İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda taraftar rekorunu kıracağına inandığını da vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dha Spor - Trabzonspor'da Genel Kurula Doğru... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement