Thuram'ın Oğlu Milli Takımda - Son Dakika
Spor

Thuram'ın Oğlu Milli Takımda

Thuram\'ın Oğlu Milli Takımda

Fransa ve Juventus’un unutulmaz sağ beki Lilian Thuram’ın oğlu Marcus Thuram, FC Sochaux alt yapısında izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

11.02.2014 19:06

Babasının izinden yürüyen genç Marcus, duygularını 2012 nisan ayında Parisien gazetesine aktarmıştı.

Marcus Thuram, Parisien gazetesine yaptığı açıklamada "Her gün mavi formayı giymenin hayalini kuruyorum. Ünlü bir futbolcunun oğlu olmak beni hiç rahatsız etmiyor. Büyük bir Avrupa kulübü ve Fransa Milli Takımı'nda oynayarak kendi tarihimi yazmak istiyorum" demişti.

Bugün 17 yaşında olan futbolcu Sochaux U19 takımının formasını giyiyor.

U17'deki teknik direktörü Jean-Claude Hagenbach kendisinden övgüyle bahsetti. L'Equipe gazetesine konuşan Jean-Claude Hagenbach, "Uzun bacaklarıyla çok hızlı ve teknik kapasitesi üst düzey bir oyuncu. Marcus bir süredir mental olarak da gelişme kaydetti. Futbolun fedakarlık isteyen bir oyun olduğunu kavradı. Bu da onun elit gruba yani U19'a yükselmesini sağladı. Böyle devam ederse daha da yükselecektir. Yine de onu rahat bırakmak lazım" dedi.

U19'da bu yıl elde ettiği istatistikler Marcus Thuram'ın adını daha çok duymamızı sağlıyor 8 golün yanı sıra 6 da asist kaydeden Thuram, ilk kez U17 Fransa milli takımına çağırıldı. Onu davet eden U17 seçicisi Laurent Guyot bu akşam oynayacakları Belçika maçı öncesi "Onu çağırdıysam, nasıl bir oyuncu olduğunu görmek için çağırdım. Marcus'un bir ismi var ama bu kendisini diğer oyunculardan farklı kılmıyor" dedi.

U17'deki ilk maçına çıkacak olan Marcus Thuram milli takım kariyerinin ilk adımlarını Belçika karşısında atacak. Bakalım babasının izinden gidip uzun yıllar Fransa A milli takımı formasını giyebilecek mi?

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Thuram'ın Oğlu Milli Takımda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement