Tff'den Dev Operasyon - Son Dakika
Spor

Tff'den Dev Operasyon

Tff\'den Dev Operasyon

Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA talimatlarına aykırı davrandığı tespit edilen 18’i Süper Lig olmak üzere toplam 116 kulüp ile 46 futbolcu menajerini Disiplin Kurulu’na sevk etti. Puan silmeden küme düşürmeye kadar ağır yaptırımlar gündeme geldi.

12.06.2018 02:36

CEMAL ERSEN

Türkiye Futbol Federasyonu tarihin en büyük menajer operasyonu için düğmeye bastı. Federasyon geçen sezon Süper Lig'de yer alan 18, gelecek sezon bu ligde mücadele edecek 2 takımın da aralarında bulunduğu 116 kulüp ile 46 futbol menajerini FIFA, UEFA ve TFF talimatlarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Hukuk müşavirliği dört büyük kulübün yanısıra 1, 2 ve 3. liglerde mücadele eden 116 kulübü "Futbol menajerleri ile çalışma talimatının kulüplerin hak ve yükümlülükleri" başlıklı 18. maddesinin b ve ç maddeleri ile aynı talimatın "Kulüplere ilişkin ceza hükümleri" başlıklı 23. maddesine göre sevk işlemini gerçekleştirdi.

Son yıllarda menajer- kulüp yöneticisi ilişkilerinde ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları üzerine harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu aralarında Ahmet Bulut, Batur Altıparmak ve Ceylan Çalışkan gibi pek çok ünlü futbolcunun satış hakkını elinde bulunduran menajerler hakkında da soruşturma başlattı.

Özellikle FIFA ve UEFA'nın bu konudaki talimatlarına aykırı davranıldığı yönündeki ihbarları değerlendiren federasyonun vereceği cezalar arasında şunlar bulunuyor:

Federasyon ilk etapta ihtar, daha sonra Süper Lig kulüpleri için 75 bin, birinci lig için 35, ikinci ve üçüncü lig kulüpleri için de 7500 lira para cezası ön görüyor. Usulsüzlüğün devam etmesi halinde transfer yasağı, puan silme, bir alt lige düşürme gibi çok ciddi cezalar da gündeme gelebilecek.

Halen yürülükte olan mevcut, FIFA ve UEFA talimatlarıyla belirlenen kuralların dışına çıkan kulüp ve menajerlere gözdağı veren federasyonun bir sonraki aşamada futbolcularla ilgili de yaptırımları devreye sokacağı öğrenildi.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Tff'den Dev Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement