Tel Aviv İsrail'in Yerine Özür Diledi - Son Dakika
Spor

Tel Aviv İsrail'in Yerine Özür Diledi

Tel Aviv İsrail\'in Yerine Özür Diledi

Avrupa Ligi E Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'i İnönü'de adeta dağıttı.

15.09.2011 21:55  Güncelleme: 07:24

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Beşiktaş ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı Siyah-beyazlı ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş'ın gollerini 3 ve 27. dakikada Hugo Almeida attı.

İkinci yarıya daha hızlı başlayan Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv'e adeta gol yağdırdı. 48. dakikada Roi Kehat'in golü ile skor 2-1 oldu. Bu golden 2 dakika sonra Mehmet Aurelio'nun golü geldi ve skor 3-1. Egemen'in golü ile skor 4-1. Eduardo Goncalves de Oliviera'nın 88. dakikadaki golü ile skor 5-1'e yükseldi.

Maç bu skorla sona erdi.

Stat: İnönü Stadı

Hakemler: Vladislav Bezbordov, Nikolai Golubev, Viacheslav Semenov (Rusya Futbol Federasyonu)

Beşiktaş: Rüştü Reçber 6, Ekrem Dağ 6, Sivok 6, Egemen Korkmaz 7, İsmail Köybaşı 7, Simao 6 (Dk. 80 Veli Kavlak ?), Mehmet Aurelio 7, Fernandes 8, Necip Uysal 7, Quaresma 7 (Dk. 84 Mustafa Pektemek), Hugo Almeida 7 (Dk. 58 Edu 4)

Maccabi Tel Aviv: Haimov 4, Vered 4, Pavicevic 4, Nivaldo 5, Yeini 4 (Dk. 46 Itzhaki 4), Dahan 4, Kehat 6, Ziv 4, Medunjanin 5, Dabbur 4 (Dk. 46 Atar 4), Calautti 4 (Dk. 59 Puncec 4)

Goller: Dk. 3 ve 28 Almeida, Dk. 51 Mehmet Aurelio, Dk. 88 Edu (Beşiktaş) Dk. 48 Kehat (Maccabi Tel Aviv)

Sarı Kartlar: Dk. 43 Pavicevic, Dk. 50 Medunjanin, Dk. 55 Nivaldo, Dk. 80 Vered (Maccabi Tel Aviv)

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv takımını 5-1 mağlup ederek grup maçlarına üç puanla başladı.

47. Itzhaki'nin ara pasına hareketlenen Colautti'nin vuruşunu kaleci Rüştü ayakları ile uzaklaştırdı.

48. dakikada İsrail ekibinin golü geldi. Bu dakikada Atar'ın soldan ceza alanı içine yaptığı ortada Kehat'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Rüştü'nün müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 2-1.

51. dakikada Beşiktaş farkı tekrar ikiye çıkardı. Bu dakikada Fernandes'in sağ çaprazdan ceza alanı içine kullandığı serbest atışı iyi takip eden Mehmet Aurelio'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-1.

54. dakikada Beşiktaş'ın dördüncü golü geldi. Bu dakikada Quaresma'nın ceza alanı içine yaptığı ortayı gerilerden gelen Egemen Korkmaz kafayla tamamladı. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak ağlarla buluştu.

72. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Edu'nun sert şutunu kaleci son anda çıkardı.

88. dakikada Beşiktaş'ın beşinci golü geldi. Bu dakikada Fernandes'in uzun pasına hareketlenen Edu, rakibini çalımladıktan sonra plase bir vuruşla takımının 5. golünü kaydetti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Beşiktaş'ın 5-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Grubun diğer maçında Dinamo Kiev ile Stoke City arasında Ukrayna'da oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonuçların ardından Beşiktaş, üç puanla grupta liderliğe yükseldi.

ÖZÜRÜ TEL AVİV DİLEDİ

Beşiktaş'ın İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını İstanbul'da 5-1 yendiği maç sırasında, İsrail'in devlet televizyonu Kanal 1, İsrail'deki Yılmazlar İnşaat'ın şantiyesinden canlı yayın yaptı.

Yılmazlar İnşaat'ın Tel Aviv'in yaklaşık 20 kilometre kadar doğusunda yerleşik Arap kasabası Kfar Kasem'de bulunan şantiyesinde maç için dev bir ekran kuruldu. Yılmazlar İnşaat'ın işçileri, firmanın İsrailli ve Türk yöneticileri ile diğer çalışanları maçı toplu halde seyretti. Maç seyircileri, Beşiktaş'ın her gölünü coşkuyla karşıladılar.

İsrail'in Kanal 1 televizyonu da şantiyeden canlı yayın yaptı, ayrıca Türk işçilerinin vize sorunlarını gündeme getiren bir haber yayımladı. İsrail hükümeti, Türkiye ile İsrail arasındaki gerginlik nedeniyle, yılbaşından bu yana Türk işçilerinin vize uzatımlarını bekletiyor. Bu nedenle Yılmazlar İnşaat'ın pek çok işçisi halen vizesiz olarak İsrail'de bulunuyor ve sorunun giderilmemesi nedeniyle, geri dönemeyecekleri için izinlerinde bile Türkiye'ye de gidemiyorlar.

-ÖZÜR MACCABİ TEL AVİV'DEN-

Televizyonun şantiyeden canlı yayını öncesindeki haber saatinde, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Filistinliler'in BM'nin 194 üye devleti olarak tanınma başvurusunu BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu Başkanlığı'na iletilmek üzere BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a sunacağı haberi yer aldı. Ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da BM Genel Kurulu'na katılmaya karar verdiğini anlatan Kanal 1'in önde gelen programcı ve siyasi yorumcularından Ayala Hasson, konuyu Türkiye'nin Mavi Marmara nedeniyle İsrail'den özür talebine getirip, gülerek, "Maccabi Tel Aviv, İstanbul'da maçı 5-1 kaybetti. İsrail'in adına özrü yerine getirdi" dedi.

Kanal 1 spor yorumcusu ise maç sonrasında Maccabi Tel Aviv'in Beşiktaş karşısında hafif kaldığını ve iki takım arasında büyük fark olduğunun açıkça görüldüğünü ifade etti.

Tel Aviv'de ise İsrailli bazı taraftarlar maçı kafelerde izledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Tel Aviv İsrail'in Yerine Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement