Tazminat Reddedildi! - Son Dakika
Spor

Tazminat Reddedildi!

Tazminat Reddedildi!

Alman medya şirketi Constantin Medien'in, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone hakkında açtığı tazminat davasının reddedildiği bildirildi.

26.02.2014 15:17

"Tek sorun yaşayan biz değiliz"

Londra'daki Yüksek Sivil Mahkemesi, Formula 1'in yayın haklarının satılması sürecinde maddi kayba uğradığı gerekçesiyle Alman Constantin Medien şirketinin Ecclestone hakkında açtığı tazminat davasını karara bağladı.  Mahkeme, Ecclestone hakkındaki tazminat davasını reddetti.

Bu kararı temyize götürecek olan Constantin Medien şirketi, Ecclestone'u, Alman BayernLB bankasının eski yöneticisi Gerhard Gribkowky'ye rüşvet vermekle suçluyor.

Böylece Formula 1 yayın haklarının finans yatırımcısı CVC'ye ucuza satıldığını, bundan dolayı Constantin Medien şirketi daha yüksek kar etmeyerek zarara uğradığını savundu.

Vettel memnun değil

Mahkeme hakimi Guy Newey, Ecclestone ile Gribkowski arasında "bir yolsuzluk anlaşması" yaptığı ve bunun rüşvet olduğunu belirterek, Ecclestone'un da güvenilir olmadığını ifade etti ancak Constantin Medien'in zarara uğradığını ispatlayamadığı için tazminat davasının reddedildiğini belirtti.

Eccelston da Gribkowky'nin kendisini vergi kaçakçısı olarak göstereceğini tehdit ettiği için Gribkowsky'ye para ödediğini belirtti.

Constantin Medien şirketinin dava kapsamında, Eccleston'dan 124 milyon avro tazminat talep etmişti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Tazminat Reddedildi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement