Tartışmasız: Jupp Heynckes - Son Dakika
Spor

Tartışmasız: Jupp Heynckes

Tartışmasız: Jupp Heynckes

En yakın rakibinin iki katından fazla oy alarak gecenin tartışılmayan kazananlarından olan Jupp Heynckes, Klopp, Ribery ve diğer kazananlar hakkında görüşlerini belirtti.

14.01.2014 15:26

Dünyanın en iyi teknik direktörü ödülünü alan Jupp Heynckes, emeklilik günlerinin belki de en özel anını yaşadı. Birkaç dilde çevresine röportaj veren Alman teknik adam 209 FIFA üyesi ülkelerin teknik adamı ve kaptanlarının yanı sıra 60 gazetecinin oyları sonucu açık ara dünyanın en iyi teknik direktörü seçildi. İkinci sıradaki Jürgen Klopp dahi seremoni öncesi "Buraya ben Jupp'u tebrik etmek için geldim. Benim şahit olduğum en iyi teknik direktör performansını sergiledi" diyerek meslektaşının hakkını veriyordu.

50 yıldır futbolcu ve teknik direktör olarak bu arenada sayısız üzüntü ve başarılı anı yaşadığını söyleyen Heynckes "Bu belki de tüm meslek hayatımın doruk noktası oldu" diyerek emekli olduğu sene bu ödülü almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Jürgen de ileride bu ödülü alacak"

Jürgen Klopp'un ödül öncesi övgülerine mazhar olan Heynckes meslektaşı hakkında "O daha çok genç ve oldukça yetenekli bir teknik direktör. İleride bir gün bu ödülü alacağından hiç şüphem yok. Aynı zamanda ne kadar dürüst olduğunu da görüyorsunuz" diyerek meslektaşının övgülerine cevap verdi.

Ribery'nin favori olduğu halde kazanamamasından ötürü yaşadığı üzüntü üzerine "Ronaldo'ya bakın... İkinci kez bu ödülü alıyor ama yaşadığı sevinç ve gözyaşları ortada. Kazanamayanın da yıkıcı bir üzüntü içerisinde olması doğal. Diğerleri kadar hak etmişti bu ödülü ama maalesef sadece bir tane kazanan oluyor" diyerek oyuncusunu anladığını dile getirdi.

"Müller, Robben ve Dante de olmalıydı"

Bayern Münih'ten sadece üç oyuncunun en iyi on birde olması konusunda ise " Thomas Müller, Arjen Robben ve hatta Dante'nin dahi listeye girebileceğini düşünüyordum ama sadece Bayern'den oyuncularla doldurmak da olmazdı" diyen Heynckes, Dortmund'dan herhangi bir oyuncunun listede olmamasını da doğru bulmadığını belirterek İlkay, Lewandowski ya da Hummels'den birisinin de en iyiler arasında olmayı hak ettiğini söyledi.

Bayern Münih'in şampiyon olacağını sezon öncesi söylediğini hatırlatan Heynckes dünyanın hali hazırda en iyi takımına Götze ve Thiago gibi iki yetenekli oyuncunun katılımının yanı sıra yazın da Lewandowski'nin geleceğini belirterek, böyle bir dominasyonun daha önce Bundesligada yaşanmadığına dikkat çekti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Tartışmasız: Jupp Heynckes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement