Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu - Son Dakika
Spor

Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu

Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu

Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nda erkeklerde Moses Too, kadınlarda ise Türk sporcu Ümmü Kiraz birinci oldu.

31.03.2013 12:03  Güncelleme: 12:36

Mersin'in Tarsus ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen 21 kilometrelik 'Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nda erkeklerde Moses Too, kadınlarda ise Türk sporcu Ümmü Kiraz birinci oldu.

Tarsus Belediyesi, Özel Amerikan Koleji, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ana sponsorluğunda bu yıl 9'uncusu düzenlenen 21 kilometrelik 'Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'na 18 ülkeden bin 350 sporcu katıldı. Minik sporcuların ilk olarak koştuğu maratonda halk koşusuna da çok sayıda vatandaş birinci olabilmek için mücadele verdi.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan'ın startını verdiği maratonda, erkeklerde Kenyalı sporcu Moses Too 1.03.56 derecesiyle, bayanlarda ise Kasompaşalı sporcu Ümmü Kiraz 1.12.56 derecesiyle rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandı.

Erkeklerde Kenyalı Moses Too 1., Etiyopyalı Wabi Goytabi Teftiye 1.04.13 dereceyle 2., Azerbaycanlı Aliyev Tilahun 3. oldu.

Bayanlarda ise Kasımpaşa Spor Kulübü'nde Ümmü Kiraz 1.12.56 derece ile 1., Etiyopyalı Zinash Hayile Tola

2.

olurken, Kenya'dan katılan Jascar Jemutai Kanda 1.16.09 derecesiyle 3. oldu.

Tarsus'un uluslararası, örnek bir maraton düzenlediğini belirten Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nu halkın sahiplenmesi, hiçbir maratonlarda görünmeyen organize ve festival şeklinde kutlamasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Her yıl Uluslararası Atletizm Federasyonunu takvim toplantısına gittiğimizde, bu yarışmayı Uluslararası takvime almak için onaylayacak olan üyeler artık Tarsus'un adını biliyorlar. 21 kilometre dünya şartlarındaki dereceler neyse burada da koşulduğunu gördükçe, katılım sayısının her yıl artması ve uluslararası başarılı atletlerin gelmesinde büyük önem kazanıyor. Her yıl bu bağlamda maratonu organize eden herkese teşekkür ederim" dedi.

Dinlerin, medeniyetlerin kesiştiği Tarsus'un bir uluslararası organizasyonunu da başarılı tamamladığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nun artık dünyada bilindiğini belirtti. Tufan, "Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu elimizde, çocuğumuz gibi büyüterek bugünlere getirdik. Günümüzde spor en önemli iletişim ve tanıtım aracı olmuştur. 16 ülkeden çok sayıda sporcunun katıldığı maratonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Tarsus'un organizasyona ev sahipliği yapıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Mersin Milletvekili Vahap Seçer, "Tarsus her alanda iddialı olduğunu düzenlediği Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu ile göstermiştir. Tarsus'u tanıtmak için uluslararası bir spor etkinliğini düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Maratonda birinci olan sporcuya 3 bin Dolar, ikinciye bin 500 Dolar, üçüncüye 750 Dolar para ödülü ve madalya verildi. Yarışmada ikinci Wabi Goytabi Teftiye yeri öperek ellerini açıp dua etti.

Düzenlenen Halk Koşusuna Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus Amerikan Koleji Direktörü Charles Hanna, Kolej Müdürü Tekin Baransel, SEV İlköğretim Okulu Müdürü Pelin Çağlayan, Amerikan Koleji Mali ve İdari İşler Müdürü Ayşe Pala Dildar, Amerikan Koleji Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilem Deniz Yıldırım ve Amerikan Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu'nu ile çok sayıda vatandaş katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement