Spor Toto 3. Lig - Son Dakika
Spor

Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Diyarbakırspor, TFF’nin organize ettiği deplasmanlı Akademi Ligleri’ne katılmama kararı aldı.

03.07.2014 15:41

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Diyarbakırspor, TFF'nin organize ettiği deplasmanlı Akademi Ligleri'ne katılmama kararı aldı. Yeşil-kırmızılı kulübün, Diyarbakır içindeki yerel liglere ise katılacağı açıklandı.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Diyarbakırspor, alt yapı liglerine katılma konusunda yeni bir karar aldı. Yeni sezonda deplasmanlı Akademi Ligleri'ne katılmayacak. TFF'nin organize ettiği deplasmanlı Akademi Ligleri'ne geçen sezon ilk kez katılan yeşil-kırmızılı kulüp, bu liglere yeni sezon için katılma başvurusunda bulunmayacak. Bu liglerin yerine, Diyarbakır içinde çeşitli yaş kategorilerinde düzenlenen liglere katılacak. Yeni sezonda görev yapacak teknik heyetin ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi.

"BEKLENEN VERİM SAĞLANAMIYOR"

Diyarbakırspor'dan yapılan açıklamada bu kararın gerekçesi, Akademi Ligleri'nin maliyetine ve beklenen verimi sağlayamamasına bağlandı. Açıklamada, "TFF'nin kulüplere bu ligler için verdiği maddi destek devede kulak misalini andırmaktadır. Ayrıca ligin statüsü ve uygulanan kriterlerin yanlışlığı nedeniyle beklenen verim sağlanamıyor. Bu karardan alt yapıya önem vermediğimiz anlamı çıkarılmamalı. Tam tersine daha fazla önem vereceğiz. Çeşitli yaş kategorilerindeki tüm yerel liglere katılacağız. Böylece gelecek yıllarda kulübümüzün üst liglerde olacağı düşüncesiyle olası PAF ve benzeri liglere hazırlık yapmış olacağız. Alt yapıda görev yapan antrenörlerin alacakları ödenmiş olup yeni sezonda görev yapacak teknik heyet en kısa zamanda kamuoyuna açıklanacaktır" denildi.

CAN: "BU KARAR KULÜBÜN LEHİNE OLACAK"

Alt yapıdan sorumlu asbaşkan Servet Can ise bu kararın kulübün lehine olacağını, gelecek yıllarda Diyarbakırspor'da forma giyecek gençlerin yetişmesine vesile olacağını söyledi. Can, "Akademi Ligleri'nin kulübe ekonomik yük olmaktan başka sonuç meydana getirmediğini gördük. Hem statü yanlış hem TFF'nin katkısı komik rakamlarda. Bunun yerine yerel ligler daha faydalı olacaktır. Bunun somut örneği de DSİ Spor'un başarısıdır. Alt yapı teknik heyeti ve çalışanların alacaklarını ödeyen Başkanımız Feyzi İlhanlı'ya teşekkür ediyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Toto 3. Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement