Şov Yapamayan 'Sow'lar - Son Dakika
Spor

Şov Yapamayan 'Sow'lar

Şov Yapamayan \'Sow\'lar

Fenerbahçe taraftarı geçen sezon Fransa'da tam 25 golle gol kralı olan Moussa Sow'un imza haberini bekliyor.

18.01.2012 15:10

Fenerbahçe taraftarı geçen sezon Fransa'da tam 25 golle gol kralı olan Moussa Sow'un imza haberini bekliyor.

Ligue 1 gibi zorlu bir organizasyonun 2010-11 sezonunda sadece 1'i penaltıdan 25 gole ulaşan Senegalli oyuncunun bu performansı Sarı-Lacivertli renklere gönül verenleri heyecanlandırmak için yeterli.

Sow'un 14 kez Lille adına maçın ilk golünü attığını da belirtelim. Yani çoğu zaman değerli gollerin altına imzasını koymuş 25 yaşındaki forvet. 25 golü 18 ayrı mücadelede atması da istikrarını ortaya koyması açısından çok kritik bir istatistik.

Ama yakın tarihimize baktığımızda gol krallarının Fenerbahçe formasıyla buluşmasının beklenenin aksine pek kolay olmadığını da hatırlatalım.

Golcüler için adeta ateşten bir gömlek olan Fenerbahçe forması; Sergio, Simao, Souleymane Oulare, Demir Hotic, Yaw Preko, Vladimir Beschastnykh gibi kalitesi çok tartışmalı olan isimlere bol geldiği gibi, gol krallarının üzerinde de sıkıntı yaratabiliyor.

LA LİGA BOĞASIYDI

DANİEL GÜİZA

Bu anlamda akla ilk gelen isim Daniel Güiza. İspanya'da göçebe misali dolanan bir oyuncuyken, 2007-08 sezonunda 37 maçta tam 27 gole imza atarak ligin en golcü oyuncusu oldu. Güiza hiç penaltı kullanmadan, ikinci sıradaki Sevilla'lı Luis Fabiano'ya 3 gol fark atarken, Sergio Agüero'dan 8, David Villa, Nihat Kahveci ve Raul'dan 9'ar gol fazla atmıştı o sezon.

Bu büyük başarısı sonrası 17 milyon euroya Türkiye'nin yolunu tuttu milli oyuncu. Ama hikayenin sonrasını biliyoruz. Gerçi bugünlerde Fenerbahçe taraftarı Henri Bienvenu'nun kaçırdığı akıl almaz gollerden sonra "Güiza'ya ayıp etmişiz" esprisini yaparak İspanyol Boğası'na iade-i itibar yapıyor!

ILIE AİLESİNİN ŞAŞIRTAN FERDİ

SABIN ILIE

Galatasaray'ın Adrian Ilie'yi transfer ettiği 1996-97 sezonunda Romanya'yı sallayan isimdi Sabin Ilie. Abisi Galatasaray'da ismini duyurmaya başlarken, Sabin attığı 31 golle Steaua Bükreş'i Romanya şampiyonluğuna taşıyordu.

Bu referansla ertesi sezon Fenerbahçe'nin yolunu tutan Sabin Ilie Fenerbahçe'de 12 maçta 3 gol atabildikten sonra Kocaelispor'a gönderilmiş, orada da tutunamamıştı.

İNİŞTEYDİ, TOPARLAYAMADI

MATEJA KEZMAN

Güiza ve Ilie gibi gol kralı olduğu sezonun ertesinde transfer olmasa da, Mateja Kezman da Türkiye'ye gol kralı etiketiyle gelmişti.

1999-2000 sezonunda Yugoslavya'da Partizan formasıyla (27 golle), 2001, 2003 ve 2004'te ise Hollanda'da PSV formasıyla (24, 35 ve 31 golle) gol kralı Sırp oyuncu, Chelsea ve Atletico Madrid'de geçirdiği birer sezonun ardından Türkiye'ye gelmişti.

Her ne kadar o da Güiza gibi bazı çok kritik gollere imza atsa da, Sarı-Lacivertli forma altındaki iki sezon boyunca çok eleştirilmişti.

BAŞLAYAMADAN BİTTİ

ZAFER BİRYOL

Fenerbahçe'ye 'Türkiye Gol Kralı' unvanlı olarak gelen oyuncular da kendilerini sıkıntı içinde buldu. Bunlardan biri Zafer Biryol'du. Biryol, 2003-04 sezonunda Konyaspor'da attığı 25 golle, 24 gollü Pierre van Hooijdonk'u geçerek Süper Lig gol kralı olmuştu.

2005-06 sezonunda Fenerbahçe'ye geçen Zafer, transfer döneminde geçirdiği sakatlığın ardından uzun süre form tutamayınca formadan hep uzak kaldı.

3 MİLYON EURO ARTI BURAK YILMAZ!

GÖKHAN ÜNAL

2005-06'da Kayserispor'da 25 golle ligin skorer oyuncusu olan Gökhan Ünal da 2009-10 sezonunun devre arasında Trabzonspor'dan 3 milyon ve Burak Yılmaz karşılığında alınmıştı. Ama Gökhan Fenerbahçe'de geçirdiği iki yarım sezonda sadece 2 gol kaydedebildi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Şov Yapamayan 'Sow'lar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement