Seyhan Baraj Gölüne Dikkat - Son Dakika
Spor

Seyhan Baraj Gölüne Dikkat

Seyhan Baraj Gölüne Dikkat

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Akdeniz Oyunları'nın gerçekleştirileceği Seyhan Baraj Gölü'nün önemine dikkat çekti.

17.04.2013 14:08  Güncelleme: 14:12

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Akdeniz Oyunları'nın kürek ve kano ayağının gerçekleştirileceği Seyhan Baraj Gölü'nün önemine dikkat çekerek, "Seyhan Baraj Gölü kano ve kürek sporu için Avrupa'da eşi bulunmayan bir yere sahip" dedi.

Hadi, 13-14 Nisan tarihlerinde Hırvatistan'ın Başkenti Zagreb Kenti'nde 30'uncusu gerçekleştirilen 'Croatia Open-Zagreb' Uluslararası Kürek Yarışmaları'nda 'Jarun Parkuru'nda yapılan yıldız erkekler iki çifte dalında altın madalya kazanan Mehmet Koçur ile antrenörü Harun Tosun'u makamında kabul etti. Burada Mehmet Koçur'a destek sözü veren Fazlı Bayram Hadi, 2011 yılında uluslararası kürek müsabakasında gördüğü 'Albano Projesi'ni Adana'ya taşıyarak, kano ve kürek sporu yapanların daha çağdaş tesislere kavuşmalarını sağladığına dikkat çekti.

Haziran ayı içinde gerçekleştirilecek '2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları'nın kano ve kürek bölümünü Adana'da yapılacağını hatırlatarak, "Böylece Seyhan Baraj Gölü'nün önemi anlaşılacak. Seyhan Baraj Gölü kano ve kürek sporu için Avrupa'da eşi bulunmayan bir yere sahip. 'Albano Projesi' ile Türkiye'de ilk kez Uluslararası Kürek Federasyonu'nun (FISA) onayıyla Seyhan Baraj Gölü'nde 2 bin 300 metre uzunluğunda, 13,5 metre aralıklı, çelik halatlı 9 kulvarlı kano ve kürek parkurunu hizmete geçireceğiz. Akdeniz Oyunları'ndan sonra da Albano Projesi'ni Adanalı sporcular kullanacak" dedi.

Adana'da kürek ve kano dalında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor Kulübü olmak üzere 3 kulübün bulunduğunun altını çizen Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da bile eşi enderi bulunmayan, hava koşullarının çok iyi olduğu Adana'da, kürek ve kanoda sadece 3 kulübün olması yetersiz. Başta, Adanaspor ve Adana Demirspor olmak üzere, özellikle müessese kulüplerinin kürek ile kano branşlarında faaliyet göstermelerini bekliyoruz. Akdeniz Oyunları nedeniyle yapılacak 2 katlı kayıkhanede, kamp ve uluslararası müsabakaların sayısını artıracağız." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Seyhan Baraj Gölüne Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement