Sessiz Hentbolcuların Hedefi Büyük - Son Dakika
Spor

Sessiz Hentbolcuların Hedefi Büyük

Sessiz Hentbolcuların Hedefi Büyük

İşitme Engelliler Milli Takımı Teknik Direktörü Eler: "Yaz Olimpiyat Oyunları'nda İlk üçü hedefliyoruz"

25.07.2013 11:52

HÜSEYİN BAĞIŞ - İşitme Engelliler Milli Takımı Teknik Direktörü Serdar Eler, "Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ilk üçü hedefliyoruz" dedi.

Bulgaristan'ın Sofya kentinde 26 Temmuz-4 Ağustos'ta düzenlenecek İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'na İzmir'de hazırlanan Hentbol Milli Takımı'nın çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi veren Eler, oyunlara nisan ayından bu yana hazırlandıklarını ve 5. kamplarını İzmir'de yaptıklarını söyledi.

Eler, Milli takım olarak daha önce oyunlarda 4. olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Geçen sene de Avrupa ikinciliğimiz var. Bu da bizi oradaki olimpiyatlarda iddialı bir konuma getiriyor. Kadromuzun yüzde 80'i değişti ama yine de ilk üçü hedefliyoruz. İzmir'deki şartlarımız her zamankinden daha iyiydi. Çünkü İzmir hentbol ili, burada hazırlık maçları yapma şansına sahip olduk. Bu yüzden hazırlık anlamında çok büyük bir sıkıntı yaşamadık. Bulgaristan'a iddialı gittiğimizi söyleyebiliriz. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ilk üçü hedefliyoruz."

İşitme Engelli Hentbol Ligi'nin olmaması

Türkiye'de İşitme Engelli Hentbol Ligi olmadığını için olimpiyata katılacak milli takımın oyuncularını düzenlediklerini şampiyona ile belirlediklerini söyleyen Erel, "Şampiyonadan seçtiğimiz 46 hentbolcu ile bu işe başladık. Son kampımızı yaptığımızda bu sayı 18'e düştü. Burada 2 arkadaşımızı daha eleyerek esas kadroyu 16 kişiye düşürdük" dedi.

Erel, Milli takım oyuncularının işitme engelinin en az yüzde 85 olduğunu ve bunu avantaj ya da dezavantaj olarak görmediklerini sözlerine ekledi.

Oyuncular

Oyuncu Ali İsmet Öner de işadet dili ile verdiği bilgide, 4 sene önce olimpiyatlarda dördüncü olduklarını fakat bu seneki olimpiyatlarda kesinlikle ilk üçü hedeflediklerini belirtti.

Taşkın Kızılkaya ise bütün teknik ekipten çok memnun olduklarını, çalışmaların verimli olduğunu bildirdi. Kızılkaya, "Olimpiyata gittiğimizde hedefimiz kesinlikle ilk 3 olacak, geldiğimizde inşallah bu başarıyı vereceğiz" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sessiz Hentbolcuların Hedefi Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement